Geleneksel bahar ayinleri çerçevesinde Niğde Hassa köyde 8-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ayinleri yönetmek için Nevşehir'e gelen Fener-Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde öğle yemeği yedi.
Yemek için Ürgüp ilçesine bağlı Ayvalı köyündeki Ayşe Gaffaroğlu'nun işlettiği Öykü Evi'ni seçen Bartholomeos'a, öğle yemeğinde hünkarbeğendi, içli köfte, sigara böreği, erişte, taze fasulye, havuç lahana salatası, közde biber patlıcan'dan oluşan menü ikram edildi. Bartholomeos yemek sonrasında da kayısı tatlısı ve aside helvasından ikram edildi.

Yemek sonrası Bartholomeos, önümüzdeki yıl Kapadokya bölgesine geldiğinde Ayvalı köyünü tercih edeceğini ve bir gece de konaklamak istediğini ifade etti. İşletme sahibi Ayşe Gaffaroğlu'nun, kendi yazdığı Bir Kaşık Mutluluk adlı yemeklerin insanlar üzerindeki etkileri ile ilgili yazdığı öyküleri birleştirdiği kitabı hediye edince Patrik Bartholomeos, "Kardeşimin hanımı da sizin gibi çok güzel yemek pişiriyor, bu kitaptan çok istifade edecek" dedi.

Butik otelden ayrılırken İşletme sahibi Ayşe Gaffaroğlu'na"Allahaısmarladık, hayırlı işler" diyen Barthelemeos, basın mensuplarına ise"iyi mesailer, görüşmek üzere" diye konuştu.

Bartholomeos, daha sonra Niğde'nin Hassa köyde gerçekleştirilecek ayine katılmak üzere Ayvalı köyünden ayrıldı.

Bartholomeos, 9 Haziran Pazar günü de yine sabah saatlerinde Niğde'nin Hasköy'de ki tarihi Ortodoks kilisesinde düzenlenecek ayini yönetecek.

Ayine İstanbul ve Yunanistan'dan çok sayıda Ortodoksun katılması bekleniyor.