AK Parti İlçe Başkanı Serkan FERALAN:  “ AVANOS TOKİ ‘Yİ  AK PARTİ BAŞLATTI.  AK PARTİ İMAR PLANI VE PROJESİNİ TAKİP EDİYOR. AK PARTİ BİTİRECEK.” Dedi.

            AK Parti Avanos İlçe Başkanı Serkan FERALAN, 07 Haziran seçimlerine az bir süre kala Avanos TOKİ projesi hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu .  İlçe Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında şu bilgileri verdi.

            Değerli Basın Mensupları;

Ülkemiz için çok önemli olan 07 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Nevşehir Milletvekillerimizin bilgilendirmesi üzere  TOKİ projemizle ilgili   gelişmeleri sizlerle ve halkımızla paylaşmak istiyoruz.

            Bildiğiniz gibi 30 Mart 2014 Yerel seçimleri öncesinde Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ diğer pek çok proje ile birlikte  TOKİ projesi hakkında da detaylı çalışmalar ve hazırlıklar yapılmıştı. Arazinin Yukarı Mahalledeki yerinin ve sınırlarının tespit edildiğini, jeolojik etütlerinin başlatıldığını, ilgili tüm kurumlarla ön görüşmelerin ve yazışmaların yapıldığını halk toplantısında kamuoyuna anlatmıştık. Hatta anket çalışmasını da bitirip seçim sonrasına dosyalar hazır edilmişti.

            Resmi sonuçlara göre yerel seçimi  CHP kazandıktan sonra göreve gelen idare özellikle               TOKİ projemizin balon olduğunu, bu konuda  hazırlıkların dosyaların yazışmaların bulunmadığını, bahsi geçen arazinin  izinlerinin alınmadığını vs. söylemekten çekinmemişti.

            AK Parti olarak bizler ise seçim öncesinde Belediye Başkanımızın ve Milletvekillerimizin başlattığı projeyi, seçimi kayıp etmiş bile olsak sözümüzü tutarak  partimiz ve milletvekillerimiz ile takip edip Turizm  Bakanlığından onaylanmasını sağladık. AK Partili Milletvekillerimizin takibi sayesinde Turizm  Bakanlığını 02.06.2015 tarih ve 106861 sayılı yazısı ile 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde sözünü verdiğimiz Avanos TOKİ projesinin Yukarı Mahallede ve Tam olarak da  seçim broşürümüzde kırmızı sınırlar içinde gösterdiğimiz arazideki planları ( 1/ 1000 ve 1 / 5000 ölçek ) onaylanmıştır. Askıya çıkartılmak üzere de belediyeye gönderilmiştir. Avanos halkımıza  Hayırlı olsun.

            Şimdi, AK Parti adına mevcut CHP li Belediye Başkanına ve yönetimine şu soruyu sormak herhalde hakkımızdır. “ AK Parti’nin ve eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ‘nün söylediği gibi TOKİ ile ilgili bir hazırlık yoktur. Bu proje bir hayaldir  ve bir balondur.”  Diyen CHP ,  Turizm Bakanlığından gelen bu onaylı projeyi askıya çıkardığında  acaba ne hissedecektir. “ Hani böyle bir proje yoktu ? “  diye soracak olan  Avanos halkının yüzüne nasıl bakacaktır.  Acaba hiç sıkılmadan söylediklerini  inkar mı edeceklerdir yoksa özür mü dileyeceklerdir. Kim bilir belki de ortaya çıkan başarıyı herkesten önce sahiplenmeye kalkışacaklardır. Tavırlarını ve cevaplarını merakla bekliyoruz.

Kıymetli Basın, değerli Avanoslular ;

07 Haziran seçimleri öncesinde anlatmış olduğum bu TOKİ örneğinde olduğu gibi AK Parti olarak verdiğimiz sözlerin daima arkasında olduğumuzu bir kere daha vurguluyoruz.  AK Parti olarak bizler teşkilatlarımızla, Milletvekillerimizle ve Belediye Başkanlarımızla bir vaat de bulunmuşsak o işi başlatırız, takip ederiz ve bitiririz. Çünkü  ;  “ ONLAR  KONUŞUR AK PARTİ ” yapar.

 

Avanos halkının 07 Haziran Milletvekili Genel seçimlerinde AK Parti ye gereken desteği vereceğine yürekten inanıyor tüm hemşerilerimizin  hürmetle selamlıyorum.