Ferfene Festival Olacak

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesinde belediyenin girişimleri ile yeniden canlandırılan Ferfene kültürünü bir festival haline taşıyacak.

2009 Yılından bu yana Uçhisar belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları değerlendiren Uçhisar belediye başkanı Osman Süslü, modern belediye hizmet binasının beldeye kazandırılmasının yanında, çarşı meydanındaki düzenleme çalışmaları, güzel sanatlar ve spor lisesinin beldeye kazandırılması yönündeki çalışmalar ve Kale etrafında yapılan yeni düzenlemelere değindi.

5 Yıla yakın sürede Uçhisar belediyesi olarak sosyal ve kültürel manada da önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Uçhisar belediye başkanı Osman Süslü, “2009 yerel seçimlerinden sonra Uçhisar belediye başkanlığına seçildim. Göreve geldiğimizde birçok belediyenin en büyük sıkıntılarından biri olan personel eksikliğini giderdik. Bunda özellikle bizimle aynı ufka sahip insanların belediyemizde görev yapmasına özen gösterdik. Belediyemiz mekan olarak ta sıkıntılıydı. İlk ele aldığımı konulardan biri de bu oldu. Yeni belediye binamızı hizmete kazandırarak hem personelimizin daha rahat çalışma ortamı elde etmesi, hem de halkımızın daha iyi şartlarda hizmet alabilmesinin önünü açtık. Daha sonra Uçhisar’ımızın en önemli değerlerinden biri olan Uçhisar kalemizde bir takım düzenlemeler yaptık. Kalemizi ışıklandırarak bölge turizmine daha etkin bir şekilde hizmet etmesini sağladık. Çarşı meydanındaki düzenlemelerde geçtiğimiz 5 yıl içerisinde yaptığımız en önemli yatırımlardan biri oldu. Çok şükür verdiğimiz vaatlerin çok çok üstünde yatırımlar kazandırdık beldemize. Elektrik telleri ile boğulmuş bir Uçhisar’ı bu sıkıntıdan kurtardık. Milletvekillerimizin ve Valimizin bu konuda bizlere önemli desteği oldu. Bütün mahallelerimizde ve ana arterlerdeki sıkıntılarımızı çok şükür gidermiş bulunmaktayız. Sosyal ve kültürel alanlarda da ciddi çalışmalarımız oldu geçen beş yıllık süreç içerisinde. Geçmiş kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması noktasında Ferfene kültürünü canlandırdık. İnşallah ikinci dönemimiz nasip olursa Ferfene ismi kültür sanat festivali haline getireceğiz. Çarşı meydanımızdaki düzenlemelerimiz beldemiz halkının ve beldemize gelen yerli ve yabancı turistlerin daha iyi koşullarda hizmet alabilmesini sağlayacak. Kaya otelimizde yaşadığımız hisse problemini giderdik. Kaya otelimizin tapusunu aldık. Güzel sanatlar ve spor lisemizle ilgili problemler vardı. Bu konudaki imar problemini de çözdük. Allah izin verirse bu çalışmayı da ikinci dönemimizde Uçhisar’ımıza kazandırmayı planlıyoruz” diye konuştu.