Bu yıl Ramazan ayında Almayanın Dormund Fredenbaumfestplatz’ da düzenlenen olan Avrupanın en büyük Kültür ve Ramazan Festivalinde,gurbetçilerimiz ilimiz Nevşehir’de tüm köy kasaba ilçesiyle tanıtım standında yer aldı.

Kuzeyren Vestfalya   eyaletinden birçok  firma ve teşkilatlardan onlarca katılımcının yer aldığı ve geleneksel Türk ve Osmanlı kültüründen önemli esintiler ile  Avrupada adeta bir Feshane Şenliği havasının yaşandığı manevi atmosferiyle düzenlenen bu programda, Türkiye’ye gidemeyen ama buna rağmen Almanyada bir Türkiye havası Nevşehir memleket  yaşamak isteyen tüm ilgi duyanlar iftarda bir araya geldiler.

Nevşehirliler Peri bacaları satın alarak eğitime destek sağladılar ve Avrupa da İftarlar´da buluştular

 

Kapadokya Kültür Derneği uluslararası platformlar´da Kültürümüzü, Sanatımızı, İnsanımızı, Kapadokya Bölgemizi ve Türkiye’mizi en iyi bir şekilde tanıtıyor bunun yanında Eğitime, Şiire, Edebiyata, Spora, yardımlaşmaya ve tanıtıma büyük destek sağlıyor.

Avrupa’nın çeşitli Ülkelerinde, Nevşehir Valiliğinin, Başkonsolosluklarımızın, iş adamlarımızın, basınımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri ile 6 yıl içinde 110 büyük, geniş kapsamlı ve dikkat çekici bölgelerde Kapadokya Tanıtım etkinlikleri ve haftaları gerçekleştirildi.

Bu Programları Milyonlarca ziyaretçinin ücretsiz izlediğini tahmin ediyoruz.

 

15.08.2012 tarihinde Dortmund FestiRamazanda “Avrupa da Nevşehirliler Buluşması ve İftar proğramları” adi altında Kültür Sanat yardımlaşma ve tanıtım şölenleri gerçekleştirildi.

Programda çocuklarımız için Hakan ve Vural Arisoy ile Kukla gösterisi, Osman yağmur ve Grup Tebessüm ile İlahi proğram, Ahmet Baydaroğlu ve Ali Alkan Türk Halk Müziği dalında Nevşehir Türküleri ve Refik Başaran´ın eserlerini dile getirdiler. Almanya Üniversitelerinden okuyan  Başarılı Nevşehirli öğrenciler onurlandırıldı ve basına tanıtıldı çanak çömlek el sanatları ustası Naci Karadağ vasıtası ile gerçekleştirildi  ve Almanya nin en ünlü Folklor ekibi Dancer of Anatolia sahne alarak izleyicileri büyüledi .Kapadokya Fotoğraf sergisi açılarak ve broşürler, CD´ler dağıtarak Kapadokya bölgesi tanıtıldı..

 

İftara yüzlerce davetli Nevşehirli is adamları Cihan Akdas ve Yusuf Göktürk ´ün vermiş olduğu iftar proğramında buluşarak hem hasret giderdiler hem birlikte iftar açtılar.

 

Nevşehirli is adamı Yüksel Dükan ´in destekleri ile hem kültürel etkinlikleri gerçekleştirdik hemde Kanal Avrupa TV de canlı olarak yayınlanması sağlandı.  

 

Davetliler arasında Essen Konsolosu Sayın Sezai Ekiz, bir çok Sivil Toplum kurulusu Başkanları ve yöneticileri, Is adamları, Basın mensupları ve binlerce  Vatandaşlarımız katildi. .

 

 

 

 

 

 

16.08.2012 tarihinde ise Türk Kültür Merkezi Konferans salonunda Dernek başkanı Mümün Uluç ve Nevşehirli Is adamları Yüksel Dükan ve Tuncay Patla nin vermiş olduğu İftar programında 600 e yakin Vatandaşlarımız iftar sofrasında buluşarak hem hasret giderdiler hemde birlik beraberlik içersinde Ramazan ayinin son oruçlarını açmış oldular. Programda din görevlisi  Süleyman Altintaş in yapmış olduğu birlik beraberlik konuşması sonucu Dortmund ve Mülheim da İftar veren Is adamlarının geçmişlerine Kuran- i Kerim okunarak dua edildi.

 

 Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç´un Avrupa´da başlatmış olduğu Nevşehir Üniversitesinde “bir örgencide sen okut kampanyası” büyük ilgi gördü ve ilk gün 1.000 € ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere para toplandı. 

 

Bu Kampanya ya katılan Is adamlarına, basın kurulusu yetkililerine ve Dernek başkanlarına Kapadokya Peri Bacaları maketi Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Gökgöz, Münir Yüksel, Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluc, Tuncay Patla,  Ali Rıza Polat, Leyla Polat, Rafet Göksu Hörmet Dükan ve Yüksel Dükan ´a hediye edildiç

 

Nevşehir Üniversitesinden de Teşekkür belgesi İş adamlarına gönderilecek.

 

Avrupa Nevşehirliler Platformu Kapadokya Kültür Derneği başkanı Uluc yaptığı açıklamada 6 yılda 100 den fazla etkinlik gerçekleştirdiklerini bundan sonrada çalışmalarına eğitim ve gençlerimiz ile ilgili programlar yaparak devam edeceklerini dile getirdi.

 

Kapadokya Kültür Derneğinin şimdiye kadar yapmış olduğu bir çok faaliyetler arasında en çok dikkat çeken aşağıdaki etkinlikler gerçekleştirilerek uluslararası boyut´da Nevşehir´in, Türkiye’mizin ve insanimizin tanıtımına büyük destek sağlanmış oldu.

 

1.      Almanya´nın en büyük geniş çaplı ve dikkat çekici bölgelerde etkinlikler yapıldı

a)        Alışveriş Merkezi  b) Almanya nin en büyük Modern Bankalarında

c)  Fuar alanında d).Almanya´nin ilk Türk Alman Ticaret ve Kültür Fuarında gibi

2.      Sparkasse Banka hesap bilânçolarına Kapadokya tanıtılıyor diye yazdırarak yüz binlerce insana Kapadokya bölgesi ve Türkiyenin tanitimina destek sağladı  

3.      250 Folklor öğrencimiz ile birlikte aynı kostüm ve müzik ile Almanya´nın Essen şehrinde Folklor şöleni gerçekleştirilerek 300 takim elbise Folklor örgencilerine hediye edildi

 

 

 

4.      2011 Yılına kadar 3 yıl içersinde 40 ayrı bölgede Nevşehir Valiliği´nin  himayelerinde Avrupa nin 3 ülkesinde ve bir çok bölgesinde  Uluslar arası 9. Kapadokya şiir şölenleri gerçekleştirilerek Azerbaycanlı Şair Prof. Dr. Elcin Iskenderzade´nin 30. Sanat yılı,  Nevşehirli Şair Sabit Ince ´nin 40. Sanat Yılı Dr. Nedim Uçar´in 50 . Sanat yılı kutlamaları ile birlikte Göçün 50. Yılı kutlandı