Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Ağustos Ayı Personel Toplantısı, 15 Ağustos 2016 Pazartesi günü tüm personelin katılımıyla Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezinde gerçekleşti.
Cevher Dudayev Camii İmam-Hatibi Yunus Yüksel’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda İl Müftüsü Yakup Öztürk; “15 Temmuz’da ülkemizde meydana gelen hain paralel terör örgütünün silahlı darbe girişiminde yiğitçe direnen ve hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.
Müftü Öztürk; “FETÖ Terör örgütüyle şöyle veya böyle bir bağlantısı olanın bizim mihrabımızda, minberimizde yeri olamaz. Bunlarla mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.
Öztürk; “Karanlık bir gece, zor bir ay geçmiş oluyor. Rabbim bizlere, sizlere, bu millete böyle bir acı yaşatmasın, gösteremesin.
Ancak; O gece salâlar okuyarak milletin maneviyatını diri tutan gerek meydanlara koşan, gerekse bir ay süren o nöbetlerde çoluğuyla, çocuğuyla, ailesiyle, cemaatiyle bu soylu direnişe katkı sağlayan bütün meslektaşlarıma, gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum.
Diyanet olarak, Müftülük olarak, din görevlileri olarak bir duruş sergiledik, safımızı ilk günden itibaren belirledik dedi.
Öztürk; “Bu büyük felaketinde, ihanetin de millet olarak üstesinden gelmiş bulunuyoruz. Ülkemiz elhamdülillah huzura, güvene tekrar kavuşmuş bulunuyor. Burada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve cesaretiyle millet cesaret buldu ve direndi. İmanıyla, bayrağıyla, toplara, tanklara, tüfeklere karşı koydu elhamdülillah.
Hükümetimizin dik duruşu, Diyanet İşleri Başkanımızın dik duruşu ve daveti, milletimizin dik duruşu hepsi bir destandır. Tarihte Çanakkale’yi nasıl anlatıyorsak, elli sene sonra da bu böyle anlatılacak bir destandır” dedi.
Müftü Öztürk; “Dünya’da böyle bir direniş, böyle bir cesaret başka bir millette örneği olmayan bir destandır. Böyle bir millete mensup olduğumuz için ne kadar iftihar etsek azdır. Bu arada şehitlerimiz en kıymetli varlığını canını vatan için, millet için, dini için, imanı için feda etmiştir”
Vatan olmazsa ezan olur mu? Cuma olur mu? Cami olur mu? Namus olur mu? Vatan olmazsa bu değerlerin hiç biri olmaz. Bu günümüzü onlara borçluyuz diyen Öztürk din görevlilerini, vatanımız için, mukaddesatımız için canını feda eden şehitlerimizin ruhu için Fatiha okumaya davet etti.      
Konuşmanın ardından toplantı gündemine geçildi ve toplantıda; Tashih-i Huruf Kursu Müracaatı, 2016 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına dair Tebliğ, Cami Kitaplıkları/Kütüphaneleri, Cami bilgilerinin güncellenmesi konuları görüşülürken, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları tarafından Temel İş Sağlığı ve Güvenliği-Temel İlk Yardım konularında da seminer verildi.