12 yıl önce `Kadınlar Sinema Yapıyor` diyerek, `kadınlarla kadınlar için` yola çıkan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali`nin 13. yolculuğu 13 Mart Cuma günü, İstanbul`da başladı.

27 Nisan?a kadar 6 şehirde “Kadınların Sineması, Kadınların Direnişi, Direnişin Sineması” perdede olacak.

Bu yıl “Kadınların Sineması, Kadınların Direnişi, Direnişin Sineması” diyen Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 13 Mart Cuma günü Festival Yürüyüşü ile İstanbul?da başladı.

Deniz Türkali’nin açılış konuşması ile başlayan gecede kadınların edilgen, geleneksel, cinsiyetçi olmayan temsillerine, öznelik, öznellik, direnç, eylem ve düşlerine alan açmak ve dayanışmak amacıyla verilen Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü sahibini buldu.

” Arkadaşımı Merak Ediyorum” filmi ile İzmir Bağımsız Kadın İnsiyatifi Sinema Atölyesi oldu. Festival kapanışında ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘gelecek yıllar verilmemesi dileğiyle  7. Altın Bamya Ödülleri dağıtılacak.

27 Nisan’a kadar devam edecek olan gezici festival, 28-29 Mart’ta Nevşehir-Kapadokya’da olacak.

Kadınların deneyimlerini, düşlerini, gündemlerini, ürettiklerini, sinemayla ve sinemada buluşturmayı dileyen festivalde filmler, yine “Kadınların Sineması”, “Kendine Ait Bir Cüzdan”, “Cins-iyet-ler” ve “Bedenimiz Bizimdir” başlıklı bölümler altında gösterilecek.

İki usta yönetmen, Margarethe von Trotta ve Nahid Persson Sarvestani toplu gösterimlerinin de yapılacağı festival kapsamında 25 ülkeden 60’ın üzerinde film perdeye yansıyacak. Film gösterimlerinin yanı sıra atölye, forum ve yönetmenlerin de katılacağı özel söyleşiler gerçekleştirilecek.