FİB Haber Ajansının 01.09.2014 tarihli   Tarım Nevşehir İl Müdürlüğü Çiftçiyi Niğde Fuarına Çağırıyor haberi ile ilgili olarak, Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ yaptığı basın açıklamasında ;

 

"Bilindiği üzere fuar organizasyonları  geniş ölçüde koordinasyon gerektiren çalışmalar arasındadır. İlk aşamada organizasyonun tasarlanması, fuar alanlarının saptanması, maddi kaynakların temini, fuara yönelik ürünlerin ve diğer çalışmaların belirlenmesi  gelmektedir.

İlimizde yaklaşık 22 Bin Çiftçi ailesi bulunmaktadır. Geçim kaynağı olarak ise ilimizde Tarım, Turizmden sonra ikinci sırada yer almaktadır. Dolayısıyla tarım sektörünün paydaşları maddi açıdan ve ürün çeşitliliği yönünden daha sınırlı bir yapıya sahiptir. Tarımsal amaçlı olarak yapılacak fuarların ise maddi açıdan güçlü kişi veya kuruluşlarca desteklenmesi gerekmektedir.  İlimizde ise bu şartları oluşturmak için kurum ve kuruluşlarla öngörüşmeler yapılmış ancak henüz somut hale gelmemiştir. Buna ilaveten  yöremiz ürünlerinin çeşitliliğinin ve veriminin  artırılarak turizm entegrasyonunun sağlanması ve pazarlama olanaklarının geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız sürmektedir.

Ancak yinede karşılık beklemeksizin kaynaklarını bu amaç doğrultusunda kullanmak isteyen yatırımcılara kurum olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuz bilinmelidir.

Kamuoyunun ilgisine teşekkür ediyor Nevşehirli  hemşerilerimnizi saygıyla selamlıyorum" dedi.​