Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan kadın basketbol karşılaşmasından sonra büyük krize yol açan ve bir türlü kararın açıklanmadığı Lynetta Kizer olayı ile ilgili Tahkim Kurulu kararını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu henüz resmi bir açıklama yapmadı ama gerçekleştirilen toplantıda Galatasaray'a verilen "hükmen mağlubiyet" cezası onandı.

Bu karar sonrası Galatasaray yönetiminin nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor.

Kizer olayında neler yaşanmıştı?

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelmiş ve karşılaşma Sarı-Kırmızılılar'ın 76-72'lik üstünlüğüyle sona ermişti.

Ancak Fenerbahçe, maçtan önce Galatasaray'ın ABD'li oyuncusu Lynetta Kizer'in uygunsuz lisansla oynatılacağını gerekçe göstererek Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) şikayette bulunmuş, durumu değerlendiren TBF de Fenerbahçe'nin hükmen galibiyetine karar vermişti.

Galatasaray bu duruma itiraz etmiş, konuyu Spor Tahkim Kurulu'na taşımıştı. Bu süreç içerisinde kulüp ve federasyon adeta birbirine girmiş, Galatasaray federasyon başkanı Harun Erdenay'ın  "Kizer'ın usulsüz oynatılmasında federasyonun da suçu var, Galatasaray'ın da. En masum Fenerbahçe" açıklamasına Sarı Kırmızılı kulüpten sert bir yanıt gelmişti. 

Galatasaray,  "Konumu gereği tarafsız olması gereken bir federasyon başkanına yakışan, kimin daha az kimin daha çok suçlu olduğunu ilan ederek yargıyı etki altına almaya çalışmaktan ziyade, bu aşamadan sonra sessiz kalarak Tahkim Kurulu’nun vereceği kararı beklemek olmalıdır" şeklinde sert bir yanıt vermişti.