Amerikalı ünlü animasyon sanatçısı, illüstrator ve tasarımcı Gary Baseman, Türkiye’ye gelerek önce İStanbul sonrada Kapadokya’yı ziyaret etti. Yaşamın güzelliğini boyama, performans, film ve moda ile birleştiren sanatçı, Peribacaları üzerine çizdiği resimlerle muhteşem görüntüler ortaya çıkardı.

HEYECAN VERİCİ BİR DOĞA…
Baseman’ın birlikte gezdiği oyuncağı Toby, çocukların ilgi odağı oldu. Yaşam felsefesini efsanevi yaratıklara anlam kazandırmak ve mutluluk yaymak üzerine kuran, geniş hayal gücü ile Emmy ve BAFTA ödüllerini kazanan sanatçı, Kapadokya için “Heyecan verici bir doğa” yorumunda bulundu.

Gary Baseman’ın Instagram’da 146 bin, Facebook’ta 133 bin, Twitter’da ise 19 bin takipçisi bulunuyor.

Gary Baseman

1960 doğumlu ve ABD’li olan Gary Baseman, günümüzün öncü sanatçıları arasında kabul ediliyor. Emmy ve BAFTA ödüllü “Teacher’s Pet” animasyon serisinin yaratıcısı olan sanatçı kariyerine The New Yorker, Time ve Rolling Stone dergilerine illüstrasyonlar yaparak başladı. İllüstrasyonun yanı sıra oyuncak tasarımı, resim, fotoğraf, video ve performans çalışmalarıyla sanat hayatına devam eden Baseman, eserlerini bugüne kadar ABD’nin yanı sıra Avrupa, Güney Amerika ve Asya ülkelerinde sergiledi.

Dünya çapında çok oynanan kutu oyunları arasında yer alan “Cranium”un illüstrasyonlarını da yapan sanatçı, oyun kartlarından bardak altlıklarına kadar pek çok ürünü resimlemeyi sürdürüyor.