Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl, belirli temalar çerçevesinde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu yıl “Cami ve Gençlik” temasının tercih edilerek, "Geç kalma genç gel" davetine Nevşehir AK Gençlerden tam destek geldi...

Camiler haftası nedeniyle Nevşehir AK Parti Gençlik Kolları merkez Kurşunlu Camii'nde Geç Olmadan Genç Gel kampanyası düzenleyen Diyanete büyük destek verdi.

Nevşehir AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri bugün öğle namazını kıldıkları Kurşunlu Caminin İmam Hatibi Recep Sağlık'a bir buket çiçek takdim ettiler.

Nevşehir Merkez Kurşunlu Camiisini ziyaret eden AK Gençler öğle namazı Cami çıkışında cemaate lokum ikram ettiler.


‘Kubbeler sizi özledi Gençler..’

Camilerin Allah'ın evi olduğunu dile getiren AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları İl Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar, "Camiye gelen adeta Rabbimizi ziyarete gelmiş demektir. Cami, Yüce Allah ile irtibatı somutlaştırmanın en güzel sembolüdür" dedi.

Diyanetin Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları çerçevesinde bu yıl işlediği "Camide hayat var, geç kalma genç gel" davetine tam destek verdiklerini belirten Yanar, bu anlamlı haftaya tüm genç kardeşlerimizi iştirak ederek Camilerimize davet ediyorum çağrısında bulundu.

Yanar www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında , " Sevgili Peygamber Efendimiz 'gençliğin ömrünü nerede ve nasıl geçirdiğinden' hesaba çekileceğini buyuruyor. İyilik, bereket ve ebedi kurtuluşa vesile olacak en dinamik çalışmalar ise daha çok gençlik döneminde yapılıyor. Bu dönemleri en verimli şekilde değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Camilerin, kucaklayan ve kendine yöneleni asla kapının dışına bırakmayan kutsal bir yuva olduğunu belirten Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, “Öyleyse kadınıyla çocuğuyla, genciyle yaşlısıyla toplumun bütün fertlerinin bu yuvada huzura erme hakkı vardır. Camiler cemaatin olduğu yerlerdir. Camiler birlik mekânlarıdır. Camiler barışın, özgürlüğün temsilcileridir. Camiler ve minareler İslam’ın sembolleridir. Bir beldenin Müslüman olduğunun göstergesi, yani İslam’ın mührüdür.” dedi.


Camilerin, mihrabıyla bir mabed, minberiyle bir toplum, kürsüsüyle bir okul olduğunu dile getiren Ak Parti Nevşehir Gençlik Kolalrı Başkanı Yanar, “Cami şefkat ve Merhamet duyguları ile müminlerin yekvücut olduğu ve toplumun sorunlarına şefkat ellerini uzattıkları makamlardır. Camiler, tüm hayırlı hizmetleri bünyesinde toplayan en etkin ve yaygın sosyal hizmet kurumlarıdır.” dedi.

Bu yıl Diyanet'in Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda ana tema olarak Gençlik ve Caminin seçilmiş olmasını çok önemli bulduğunu belirten AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı M.Rauf Yanar, “Camilerimizin maddi mimarları kadar, manevi mimarları olan din görevlilerimize büyük görevler düşmektedir. Kırık gönülleri tamir etme, ihtiyaç sahiplerine el uzatma, en sağlam kaynaklardan insanımızı bilgilendirme görevleri vardır. Mesai kavramı tanımadan görev yapan, insanımızın derdiyle dertlenen, insanlarımız arasında uzlaştırıcı ve bütünleştirici bir tutum sergileyen, her kesime hizmet etmeye gayret eden din görevlilerimize teşekkür ediyorum.
 Dünyadaki kavgaların, savaşların, açlığın ve zulmün bitmesi için gelecek kuşakların yani gençlerimizin Kur’an-ı Kerimi okuyup anlamaları ve camiyle buluşturulması gerekiyor” diye konuştu.

Her şeyden önce bugün camilerimizin daha çok orta yaş üzeri büyüklerimize hitap eden bir mekan haline gelmesi üzüntü vericidir. Onların kendilerini camilerin sahibi gibi görmesi, gelen gençleri ve kadınları, misafir gibi görmesi doğru değildir. Bu durumu değiştirmemiz lazım. Hepimiz, her şeyden önce camiler Allah’ın evleridir. Hep beraber maziyi ve istikbali birleştiren, gençleri ve yaşlıları aynı safta buluşturan bir mekan olarak yeniden düşünmeliyiz.

Gençlik özgürlük zamanıdır. Cami, yaratıcımıza kul olmakla yaşanan gerçek özgürlüğün tanıda vardırır. Gençlik hayatta gaye edinme dönemidir. Cami, hedef veren, aynı gaye etrafında bizleri toplayan mekanımızdır.Bu vesile ile buradan bir kez daha bu güzel davet için tüm gençlerimize Çağrıda bulunuyor Mevlana Hazretlerinin sözüyle ne olursan hangi fikirde hangi görüşte olursan ol Gel diyoruz ve Diyanetin başlattığı Geç kalma genç gel davetine tam destek veriyoruz... Biz gençlere en değerli ve en kutsal emanet olan Gönlerden bayrağımız minareden ezanımız eksik olmasın....