Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri , geçen yıl içerisinde şehrin geleceğe bırakılacak en temel eserlerinden biri olacak Nevşehir Külliyesi’nin projelendirilmesi e inşaatının tamamlanması yönünde ciddi çabalar harcadı. Bu yıl içerisinde halkımızın hizmetine kazandırılması beklenen Nevşehir Külliyesi, şehrin en temel eserlerinden biri olarak nitelendiriliyor. 
2000 Evler Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde trafiğin rahatlatılması ve Devlet Hastanesi’ne hasta taşıyan ambulansların güzergahlarının sağlıklı bir işleyişe sahip olması adına hizmete kazandırılan Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı, Fen İşleri Müdürlüğü’nün geçen yıl içerisinde ortaya koyduğu en önemli çalışmalar arasında yer aldı.
Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen yıl içerisinde ayrıca Esentepe Mahallesi’nde iki katlı sosyal bir tesis alanı yapıldı. Müdürlük ekipleri ayrıca şehrin farklı merkezlerindeki yol düzenleme çalışmalarını tamamlarken,  Raşit Bey Mahallesi başta olmak üzere Ali Dirikoç Bulvarı ve Adnan Menderes Terminali yanında menfez yapımını üstlendi. Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki 18 okulun çevre düzenleme çalışmaları yapıldı.