Nevşehir Belediyesi değişik  müzik aletlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve bu alanda yeteneği olan kişilerin daha etkin çalışma yapmalarına katkı yapmak amacıyla Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan eğitici kurslar ile, geleceğin müzisyenlerinin yetişmesine imkan veriyor.

Nevşehir Belediyesi, 2006 yılından beri müzik aletlerini kullanma konusunda beceri kazanmak isteyen her yaş grubundan vatandaşların yararlanmaları amacıyla Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde, müzik aletleri içerisinde oldukça yaygın bir kullanıma sahip  Bağlama, Kanun, Ney, Gitar ve Keman eğitimi kursları düzenliyor.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen müzik aletleri kullanımına yönelik eğitim çalışmalarına  bu dönemde 366 kişi  katılıyor.

Müzik aletleri kullanımı konusunda bilgi ve becerilerini artıran kursiyerlerden bir bölümü ise, yıl içerisinde gerçekleştirilen konserler aracılığıyla hünerlerini de  sergileme imkanı buluyor.

Son yıllarda kültür ve sanatın tek adresi haline gelen Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde ayrıca Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koro çalışmaları da aralıksız devam ederken, güzel sese sahip olan gençler de ,müzik eğitmenleri aracılığıyla nota eğitimine de alınarak, bu alandaki bilgilerini daha da pekiştirtiriyorlar.