NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de hemen hemen her kurban bayramında rastlanan her köşe başında bir et çekimi yapan kişi görüntüsünün önüne geçilmeye çalışılıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nafiz Çalışkaner, kurban bayramlarında her köşe başında bir kişinin, bir çoğu vergiye tabi bile olmadan et çekimi yapmasına karşın denetimlerin artırılacağını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda bu konuyla ilgili yaptıkları görüşmeler sonucunda bu tür et çekimi yapan kişilere bir belge verilmesi fikrini öne attıklarını ancak bu belgenin düzenlenmesi ve kimlere verilmesi gerektiğinde tam bir fikir birliğine varılamadığını söyleyen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nafiz Çalışkaner, “Bu konuyla ilgili biz kurban bayramlarının esnaflarımızın bayramı olmasını istemiştik. Zira gelişigüzel her önüne gelen bir et çekim makinesi eline geçirip kurban eti çekmesin demiştik. Nevşehir belediyemizle, ticaret borsamızla bir çok kamu kurum ve kuruluşumuzla görüşmelerde bulunduk. Bir belge düzenlenmesi yerine Nevşehir belediyesi zabıta ekiplerinin konuya daha fazla hassasiyet gösterip denetimlerini artırması kararı alındı. Her kafasına esen bu işi yapamayacak. Özellikle de hijyen kurallarına uymayanlara yönelik Belediye Zabıtamız cezai işlem uygulayacak. Bizim amacımız burada kimseyi rencide etmek değil. Amacımız vergisini veren, işinin ehli, hijyen kurallarına uyan, bu işten gelir elde eden esnaflarımızın bu işi yapması” açıklamalarında bulundu.