Geminid Meteor Yağmuru 13 Aralık 2017 Çarşamba gününü 14 Aralık 2017 Perşembe gününe bağlayan gece doruk noktasına ulaştı. Gökyüzünde yılın son ve en büyük görsel şöleni olarak nitelendirilen Geminid (İkizler) göktaşı yağmuru dün gece Nevşehir'de de izlendi.

Astronomların en çok görülmeye değer meteor yağmurlarından biri diye tanımladığı ve Kapadokya bölgesinde de gözlenen
 Geminid (İkizler) yağmuru, açık bir gökyüzü olan ve yeterince karanlık yerlerden izlenebildi. Yeterince karanlık alanlarda Türkiye saatiyle geceyarısından sonra saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görüldü.
Geminid yağmuru, Nevşehir Kapadokya Bölgesi ile birlikte Türkiye'nin birçok yerinden izlendi.

GEMİNİD METEOR YAĞMURU  NEDİR?
"Meteor yağmurlarının kralı" olarak bilinen Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor.Yeterince karanlık alanlarda gece saat 00.00'dan sonra saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görülebilecek.

Geminid Meteor Yağmuru neden ve nasıl oluşur?
Diğer meteor yağmurlarının aksine Geminid Meteor Yağmuru bir kuyrukluyıldızın kozmik kalıntıları değildir. 3200 Phaethon adlı asteroid kaynaklıdır.
Asteroidler, uzay metaller, kayalık maddeler ve buzdan oluşur.

Bilim insanları, Geminid Meteor Yağmuru’na sebep olan olayın, Jüpiter gezegeninin yaydığı ağırık dalgalarının, Dünya’ya her yıl daha çok yaklaşan 3200 Phaethon asteroidini çekmesi sebebiyle oluştuğunu açıklıyor.
Geminid Meteor Yağmuru ilk olarak 1880’li yılların ortalarında keşfedilmiştir.