NEVŞEHİR(MHA) Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlhan Temel, Nevşehir’de kurum tarafından açılan girişimcilik kurslarına ilginin oldukça fazla olmasına karşın girişimcilik projeleri için aynı durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğünce açılan girişimcilik kurslarına ilginin istenilen düzeyde olduğunu söyleyen Temel, girişimcilik kurslarına müracaatta bulunanların ancak % 10’luk bölümünün proje sunabildiğini kaydetti.

KOSGEB tarafından finanse edilen girişimcilik kurslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, “Nevşehir’deki gençlerimiz yeterince girişimci mi? Sorunuza verebileceğim cevap, evet girişimcilik kursları açıyoruz ve beklediğimiz oranda bir ilgi var. Ancak iş proje safhasına geldiğinde iş biraz değişiyor. Proje sunan gen girişimci sayımız oldukça az. Zira, bu durum gençlerimizin yapmayı planladıkları projenin maliyetini verilen desteğin karşılayamamasından da kaynaklanıyor olabilir. Biliyorsunuz girişimcilik kurslarımızı KOSGEB finanse ediyor” dedi.