Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,"Anadolu'nun adeta gizli tarihi, mistik tarihi, mitolojik tarihi coğrafyamızın da tam ortasında bulunan bu bölgede saklı" dedi.

 

Bazı ziyaret ve açılışlar için dün Nevşehir'e gelen gelen Bakan Kılıç, geceyi bölgeye özgü kayadan oyma butik bir otelde geçirdi.

 

Sabah Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezen Kılıç'a bölgedeki yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi.

 

Turistlerle hatıra fotoğrafı çektiren Kılıç, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki senelerde bölgeyi gezme imkanı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

 

"Gerçekten tarih ve kültür harikası bir bölge, büyük bir miras var burada. Nevşehirliler zaten bu mirasın farkında. Bu mirası korumak için yapılması gerekenler yapılıyorsa şayet, gelecek adına kaygı duymaya gerek yok. Bölge çok sayıda yabancı turisti ağırlayan bir bölge. Kapadokya geniş bir kültürel birikimi bünyesinde barındırıyor. Anadolu'nun adeta gizli tarihi, mistik tarihi, mitolojik tarihi coğrafyamızın da tam ortasında bulunan bu bölgede saklı. Burada insanın kulağına hoş gelen hikayeler, efsaneler var. Dışarıdan gelenler daha fazla bilgiye sahip ama Nevşehirliler değerlerinin ne kadar farkında onu çok bilemiyorum. Nevşehirlilerin de televizyondan izledikleri bu bölgeyi gelip bizzat görmelerinde fayda olur diye düşünüyorum."

 

Daha sonra, Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki doğal soğuk hava depolarını gez4n Kılıç, Ürgüp ilçesinin Üç Güzeller mevkisinde esnafı ziyaret etti.

 

Kılıç, Vali Savaş, milletvekilleri Feralan, Göktürk ve Gizligider ile kendisini takip eden gazetecilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.