Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hazırlanan, kariyer planlamasında tüm ortaokul ve lise öğrencilerine referans niteliği taşıyacak olan Meslek Seçimine Destek dergisinin dağıtımına Ankara Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı’nın katılımıyla düzenlenen konferansla başlandı. 

 

Konferans,  İŞKUR Genel Müdürü Dr.Nusret Yazıcı, Genel Müdür yardımcıları Mehmet Ali Özkan ve Asım Göker Keskin,  İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Sinan Temur, Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Talip Altuğ,  Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Nazan Şener, Kurum personeli ve eğitimcilerin katılımı ile gerçekleşti.

 

Konferansta konuşan Dr. Nusret Yazıcı 700 bin adet basılan ve yaklaşık 1 yılda hazırlanan derginin öğrencilerin meslek seçiminde bir referans niteliğinde olacağını söyledi. Yazıcı; ‘Öğrencilerimizin mesleki becerilerini tanıyarak kariyer planlamalarını doğru yapmalarını istiyoruz. Bu noktada iş ve meslek danışmanlarımız okulları ziyaret ederek rehber öğretmenlerle düzenleyecekleri seminerlerde iş arama becerileri ve dergi hakkında öğrencileri bilgilendirecekler” dedi.

Dünya’da sadece Almanya ve Türkiye’nin gençler için meslek seçimine yönelik bir dergi çıkardığını belirten Yazıcı ‘Hazırladığımız dergimiz ve slaytlarımız ile iş ve meslek danışmanlarımız okullarımızı ziyaret edecekler. Okullarda düzenleyeceğimiz seminerlerde öğrencilerimiz, veli toplantılarında ailelerimizi bilgilendireceğiz. Memleketin geleceğini ördüğümüz bu dönemde sizlerle beraber hareket etmek istiyoruz. Dergimizin dağıtımını ilk olarak 43.00 adetle Ankara’dan başlıyoruz. İş ve meslek danışmanlarımız ile tüm ilköğretim ve lise öğrencilerine dergimizi ulaştırmayı amaçlıyoruz’ dedi.