Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının aşılabilmesi için her bireyin engellilere yönelik farkındalığını artırmakla mümkün olabileceğine dikkati çekti. Toplumun her bireyininpotansiyel bir engelli adayı olduğunu anlatan Çömçe, şunları kaydetti: "Engelli vatandaşların sorunlarının aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, topluma kazandırılması girişimlerinin güçlendirilmesi, bu alandaki sosyal duyarlılık ve bilincin yükseltilmesi ancak toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını artırmakla mümkün olacaktır.

Genel Sekreterliğimize bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi, Ürgüp Devlet Hastanesi, Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binalarımızda çağa uygun olarak görme engelli hastalarımızın ulaşımlarını ve yaşamlarını kolaylaştıracak hissedilebilir yüzey uygulamaları, kabartma baskılı hastane yerleşke haritaları, engelli yönlendirme argümanları, engelli rampası, sesli yönlendirme cihazları gibi düzenlemelerinin tamamlanarak engelsiz hale getirildiğini, Hastanemize başvuran bedensel engelli hastalarımız için de ilerde planlanacak olan bazı düzenlemeler hakkında da çalışmaların yürütüldüğünü, evinde sağlık hizmetine ihtiyacı olan engelli bireylere muayene, tetkik ve tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetleri verildiğini, Genel Sekreterliğimize bağlı tesislerimizde 30 engelli personelimiz çalışmaktadır.” dedi.

Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması umuduyla tüm engellilerin3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, sağlıklı ve huzurlu günler dilerim."