Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar’ın emekli olması nedeni ile Avanos AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mesut Yıldırım, Ömer Cerit ve Avanos Bozca Köyü Muhtarı Mustafa Baber, Tatar’a plaketlerini taktim ettiler.

Tatar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmada bulundu. Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar duygu ve düşüncelerini şu sözler ile ifade etti;

"Bizlerden hiçbir zaman azami gayret ve çabalarını eksik etmeyen Avanos AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Yıldırım ve Ömer Cerit kardeşlerime çok teşekkür ederim. Gece gündüz hizmet için çalıştılar. Meclis te ve ilçe de yapmış oldukları çalışmalar çok takdire şayandır. Bana verdikleri o narin hediyeleri olan çini tabağın arkasın da yazdığı gibi “Rızk Allah’ın Elindedir’. Ben ve çalışma arkadaşlarım bu rızkı her zaman için halkımızla paylaşmaya gayret gösterdik.

Bir diğer değerli kardeşimiz olan Avanos Bozca Köyü Muhtarı Mustafa Baber’ e geldiği ve şahsıma onurlu plaketinden dolayı teşekkürümü arz ederim. 133 muhtar içerisinde en başarılı, takipçi, fedakâr ve gayret kâr bulduğum Baber’ e 5 yıllık emeğinden ve hizmetinden dolayı teşekkür eder ve başarılarının devamını diğer dönemlerde de göstermesini dilerim. Akıllı adam akıllı işler yapar. Mustafa Baber’ de, Mesut Yıldırım ve Ömer Cerit’i yanına alarak köye azami hizmetlerde bulunmuştur.

18 Mart tarihinde Ankara’ da Gaziler Vakfının davet ettiği bir akşam yemeğinde değerli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, NEHÜ Rektörü Filiz Kılıç ve Medaş Genel Müdürü ile beraberdim. TEMAYDER’ in bana vermiş olduğu anlamlı plaketlerini alırken çok duygulandım ve onurlandım. Şehit ve gazi aileleri ile bir kere daha yad ettik o muhterem kişileri. Beni layık gördükleri bu hediyelerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi, saygı ve sevgilerimi sunarım.”

“Tüm çalışma arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım” diyerek sözlerini tamamlayan Abdulkadir Tatar konuşma sırasını misafirlerine verdi.

Duygu ve düşüncelerini dile getiren Avanos İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Yıldırım ve Ömer Cerit anlatmak istediklerini şöyle ifade ettiler;

Mesut Yıldırım; “2 dönemdir İl Genel Meclis Üyesiyim ve 6 yıldır Abdulkadir Bey ile çalışmaktayım. Yaptığımız bütün hizmetlerin en güzelini AK Parti iktidarın da ve Genel Sekreterimiz Abdulkadir Tatar ile birlikte gerçekleştirdik. Köylere, kasabalara yaptığı hizmetler ve sarf ettiği azim, gayret için kendisine çok teşekkür ederim. Sivil hayatında ise başarılarının devamını dilerim. Konuşmamı tamamlarken de “ Olduğun gibi görünmeyen ve göründüğü gibi olamayan, üzerimizde de çok emeği geçen tüm vekillere teşekkür ederim.”

Ömer Cerit; “ 2 dönem görev sürecimde son 6 yılımı Genel Sekreterimiz Abdulkadir Tatar ile geçirdim. Ve bu 6 yıl içerisinde en azimli en gayretli yaptığı işlere aşk ve şevk ile yaklaşan bir Genel Sekreter buldum karşımda her zaman. Kendisine hizmetlerinde dolayı teşekkür ederim, ben kendisini bir abi gözünde gördüm ve her zaman da öyle göreceğim.

Bu 10 yıldır içerisin de sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu mücadele de Allah’ın izni ve yardımları ile her zaman yanında ve destekçisi oldum. İleri gelen süreç içerisinde de yanında olacağım. Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız, şahsına gelen iç ve dış ihanetleri göğüsleyecek ve iman ile karşılayacaktır. Biz AK Parti teşkilatı olarak kendisine her zaman destek verecek ve yanında olacağız.” Diyerek sözlerini bitirdiler.

5 yıldır Avanos Bozca Köyü muhtarlığını yapan Mustafa Baber;

“  5 yıllık muhtarlık sürecimde Genel Sekreterimiz Abdulkadir Tatar’ın köyümüze verdiği birbirinden güzel hizmetler için teşekkürlerimi sunar ve sivil hayatında başarılar dilerim.

Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Nevşehir Vekillerimiz Ebubekir Gizligider, Erdal Feralan Murat Göktürk’e ve İl Genel Meclis Üyelerimiz Ömer Cerit, Mesut Yıldırım’a, Avanos Bozca Köyüne 10 km kaplama asfalt, 3 km sıfır asfalt 4000 mt2 parke taş, 300.000 mt2 badem ve ceviz ağaçlarının dikilmesi için yer tahsisleri için verdikleri hizmette dolayı şahsım ve köyüm adına teşekkürlerimi iletirim.  

Konuşmalarından dolayı teşekkürlerini sunan Tatar, “ ben Mardinliyim ama Nevşehir vazgeçilmezimdir, burada güzel sotuklar, samimi arkadaşlıklar ve sıcak akrabalık ilişkileri kurdum” diyerek ziyareti son konuşmasında bulundu.