NEVŞEHİR(MHA) 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu uyarınca; yerleşim yeri beyanlarının Adres Kayıt Sisteminde güncel olarak tutulması gerekmektedir ve Adres Kayıt Sisteminde kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile eşleştirilen tek bir yerleşim yeri adresi beyanında bulunmaları şarttır.

5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince kişilerin yerleşim yeri adresi tüm kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerde esas alınmaktadır. Yerleşim yeri adres beyanında bulunmayanların 20 iş günü içinde Nüfus Müdürlüğüne adreslerini bildirmeleri, adresinde sorun bulunan kişilerin Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne başvurarak adres tespitlerini yaptırmaları gerekmektedir.

5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu uyarınca 2013 yılı için adres beyanı ve değişikliğinin bildirilmemesi durumunda 420 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde 842 TL. idari para cezası uygulanmaktadır.

Vatandaşlarımızın cezalı duruma düşmemeleri için adres beyanlarını kontrol etmeleri ve 20 gün içinde Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmeleri önemle duyurulur.