Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD) hizmet binasına komşu olan esnafa iftar verdi. 
Ramazan ayında çok sayıda iftar programı düzenleyen GESİAD, bu kez Nevşehir’de daha önce hiç yapılmamış bir iftar programı düzenleyerek hizmet binasının çevresinde bulunan esnafları buluşturdu. Esnaf iş yerlerini kapattıktan sonra iftar vaktine yakın GESİAD iftarına katıldı. Ezanın okunması beklenirken sohbet eden esnafın çoğu komşu olmalarına karşın ilk kez biraraya geldiklerini belirtti. Oruçların açılmasından ve yemeklerin yenmesinin ardından terasta çay içen esnaflar, bu tür organizasyonların birlik ve beraberlik adına çok güzel olduğunu belirtti.
Nevşehir’de ilk kez düzenlenen Komşuluk iftarına ev sahipliği yapan GESİAD Başkan Yardımcısı Emrah Güner, bir şehrin büyümesinin, gelişmesinin ve zenginleşmesinin esnaf sayesinde olduğunu belirterek, şehirde her hayırda mutlaka esnafın katkısının olduğunu söyledi.

GESİAD olarak ekonomi alanında faaliyet gösteren bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak büyük ve küçük ölçekli yüzlerce üyelerinin olduğunu kaydeden Güner, üyeleri olsun olmasın esnafa ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Güner, "Bugün bu sofrada bu birlikteliği görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Hepimiz ne kadar çok çalışırsak, ne kadar birbirimize yardımcı olursak, ne kadar birbirimizi desteklersek Nevşehir o kadar zengin ve o kadar da huzurlu olur." dedi.

GESİAD olarak işadamları, esnaf ve sanayicilere yeni yatırımlarında ve girişimlerinde öncülük etmeye, vizyonlarını geliştirmeye devam ettiklerini ifade eden Güner, bu anlamda üzerlerine düşen sorumluluğu bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi.
Komşuluk iftarına katılan esnaflar ise, komşu olmalarına karşın ilk kez birarada bulunarak sohbet etme, birbirlerini tanıma ve kaynaşma imkanı bulduklarını belirterek, bunun mübarek Ramazan ayında bir iftarda gerçekleşmesinin de ayrı bir güzellik olduğunu belirtti.