Nevşehirli iş adamı ve sanayiciler, İstanbul’u iki gün boyunca gezdiler.GESİAD'ın organize ettiği program çerçevesinde geziye katılan işadamları, profesyonel rehber eşliğinde özel olarak kiralanan yatla Boğaz turu yaptı, Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazı kıldıktan sonra mezarlıkta dua etti, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı ve Sultan Ahmet Camii'ni ziyaret etti. Sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en yüksek binası olan Sapphire Residence'da bulunan, Türkiye'nin ilk ve tek seyir terasına çıktı, 66. katta bulunan ve yerden 236 metre yüksekte bulunan terasta muhteşem İstanbul manzarasını seyreden iş adamları, sonrasında 4 boyutlu helikopter simülasyonunu da izledi.

 

Nevşehirli olan İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD) Genel Sekreteri ve TUSKON Koordinatörü Ahmet Güler, sabah kahvaltısında buluştuğu iş adamları ve sanayicilere önemli tavsiyelerde bulundu. Güler, büyümek veya yok olmak istemeyen küçük ve orta ölçekli işletmelerin tek çıkar yolunun ihracat yapmak olduğunu söyledi.

 

Türkiye'deki firmaların büyümesi, ileride hayatiyetini devam ettirebilmesi için ihracata yönelmelerinin şart olduğunu kaydeden Güler, "Artık ihracatçı olmak zorundayız. Özellikle Afrika, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinde çok ciddi fırsatlar var. TUSKON bunları araştırıp, yönlendirme yapıyor. Bunlardan sizler de yararlanmalısınız. Türk malları artık kalite ile birlikte anılmaya başlandı. Özellikle Afrika ülkelerinde oldukça yaygınlaştı. Bunu iyi şekilde kullanarak iş yapmaya devam edebiliriz." dedi.