Bayramların bir ülkenin birlik ve beraberliğinin gösterilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan GESİAD Başkanı İrfan Avşar, bu günlerin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Bayramların ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı, akraba, dost ve komşuların ziyaret edildiği, öksüz, yetim ve yoksulların sevindirildiği, misafir ikramlarının çoğaldığı özel günler olduğunu dile getiren Belediye Başkan Avşar “Kurban Bayramı; ismini kurban ibadetinden almıştır. Kurban ibadeti, Kişiye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Servetini başkalarıyla paylaşma alışkanlığı kazandırır. Zengin ve fakirlerin birbirleriyle kaynaşmalarına, birbirlerini sevip saymalarına ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmelerine vesile olur. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramının ülkemize ve Nevşehirimize  birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.
Tüm  hemşerilerimizin aileleri ve sevdikleri ile birlikte nice mutlu bayramlar geçirmesini diliyor, tüm Nevşehirli hemşerilerimizin bayramlarını en içten duygularla tebrik ediyorum” dedi.