Nevşehir iş adamları derneği(GESİAD)’ın bir konu bir konuk programı konuğu Kapadokya Dedeman otel yiyecek içecek müdürü Mustafa Erdem’di. Erdem Sağlıklı olmak, bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır.

 Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak bir talebidir ve üretici firmalarda tamamıyla yönetimin sorumluluğudur. O nedenle kalite sistemi terminolojisine göre; gıda güvenliğine mutlak ve değişmez bir kalite parametresi gözü ile bakmak gerekir. 
 

Erdem bir yönetici, işletmesinde sürekli olarak, hijyen standartlarına uygun üretim yapılmasını ve üretip sattığı her parti ürünün güvenli olmasını istiyorsa Gıda Güvenliği Kontrol Sistemi'ni kurmalı, sürekliliğini sağlamalı ve desteklemelidir.
 

Ürünün ancak çok küçük bir miktarını analiz edebilme durumu göz önüne alındığında sürekli analiz sisteminin yalnız başına tam bir güvence sağlamadığını bilmek gerekir. O halde tüm proses aşamalarını daha sistematik bir şekilde ele alan ve önleyici nitelikte bir metoda ihtiyaç bulunmaktadır. İşte, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis in Critical Control Points) kavramı bu ihtiyaca sistematik ve mantıksal bir yaklaşım getiren bir sistem olduğunu sözlerine ekledi. Gesiad başkan yardımcısı Emrah Güner  programa katılan Mustafa Erdem beye teşekkür etti. Güner her hafta yeni bir konu ve konuk ile programa devam ettiklerini önümüzdeki hafta konumuz ise Kozaklı bölgemizdeki kaplıca turizmi olacaktır.