Konu hakkında açıklamlarda bulunan Göreme Turizm Geliştirmek Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz; Gezi parkı eylemlerinin Ülke ve bölge ekonomisine açtığı zararları dile getiren konuşmasında ;Her yıl Emitt başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında milyonlarca dolar tutarlarında para harcayarak ülkemizi bölgemizi tanıtıyoruz. Tam kıvamına geldi doğru yolda ilerliyoruz dediğimiz bir zamanda tüm yapılan çalışma ve emekler boşa gitti heba oldu bu Gezi parkı eylemleriyle. Elbetteki insanlarımızın hak ve özgürlükleri doğrultusunda demokratik haklarını kullanmalarına kimsenin diyeceği bir şey yok fakat açıkcası bu eylemlerin faturası hepimize kesildi ve sonucu çok büyük ve derin yaralar açmasına neden oldu. Hak derken başkalarının hak ve özgürlüklerini elinden almak ve saygı duymamak hiç etik olmasa gerek.


GEZİ PARKI EYLEMLERİ KAPADOKYA TURİZMİNİ DE VURDU

Bu sebeple bölgemizdeki bütün turizmciler olarak bu Gezi parkı eylemleriyle yaşanılan ve yaşatılan bu acı tablo karşısında umuyor ve diliyoruruz ki bu olaylar artık son bulur ve ülkemiz yeniden eski günlerine döner. Böylelikle turizmciler yılın son çeyreğinde bu eksikliklerini kapatırlar diye umut ediyoruz” dedi.

Rezervasyon iptalleri ile Kapadokya bölgesinde Ürgüp Uçhisar Avanos Mustafapaşa ile Göreme’de bulunan tesislerde temmuz ve ağustos ayı için yapılan rezervasyonlar yüzde 20’lere kadar düştü.