Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ Gıda ile ilgili faaliyet gösteren işletmelerin yıl sonuna kadar kayıt yaptırmaları gerektiğine dikkati çekerek şunları söyledi.

          Gıda ile ilgili herhangi bir şekilde faaliyet gösteren tüm işletmelerin, 5996 Sayılı  Kanunun 30 uncu maddesine göre kayıt olmaları gerekmektedir. Herhangi bir şekilde toptan veya perakende olarak gıdaları satan ücretli ya da ücretsiz sunan ve üreten tüm işyerleri, İşletmenin bulunduğu yerdeki İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine giderek  dolduracakları bir form ile kayıt olabilirler.

           Mevzuatın yeni  yürürlüğe  girmiş olması nedeni ile eskiden faaliyette bulunan işletmelere kayıt olmaları için tanınan ek süre 2013 yılının sonunda bitecektir.  Bu tarihten itibaren kayıt olmamış işletmelere ceza uygulanması gerekecektir.

            Gıda ile ilgili herhangi bir faaliyet gösteren  en büyük toptancıdan en küçük büfeye, yüzlerce kişiye hizmet eden, lokanta, yemekhane  ve otelden en küçük çay ocağına kadar tüm işletmelerin  herhangi bir cezai işleme maruz kalmamsı adına yıl sonuna kadar kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

           Şunuda Halkımızın dikkatine Sunuyorum. Lütfen Gıda alışverişlerimizi kayıt belgesi olan işletmelerden yapalım. Çünkü Bu işletmeler İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizce denetlenmektedir.