Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız;

 “GİRİŞİMCİLERDE SERMAYE YETERSİZLİĞİ VAR”

“ORTAKLIK KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİLMELİ”

    Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda, İş-Kur ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı girişimcilik kursları devam ediyor.

Girişimcilik Kursu’na devam eden 2. Grup kursiyerlerle bir araya gelen Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Türk İnsanı’nda girişimcilik ruhunun var olduğunu ancak sermaye yetersizliğinin ise girişimciliğin önünde bir engel olduğunu söyledi.

Nevşehir’de yeni işyerleri yada yeni işletme kuracak kişilerin daha önce yapılmamış, yada şehre hizmet olarak getirilmemiş iş kollarına önem vermeleri gerektiğini hatırlatan Nevşehir Ticaret  ve  Sanayi Odası Başkanı Arif  Parmaksız,  “ Günümüzde  aynı iş kolunda bir çok işletme açılıyor. Bu işletmeleri kuranlar kendileri kazanamadığı gibi, daha önce bu kolda hizmet veren işletmelerin de kazanmalarına engel oluyor. Bunun yerine hiç denenmemiş, hiç uygulanmamış, yada ilklerin yapılması yeni girişimcilerin hedefi olmalı. Sermaye yetersizliği konusu Türkiye’nin bir gerçeğidir. Bu durumlarda yeni ,uzun ömürlü, kalıcı ortaklıklar kurulmalı. Kurulan şirketlerin uzun ömürlü olması için kurumsallaşmaya önem verilmeli:” dedi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Arif parmaksız, girişimci adayları ile yaptığı sohbette  ticaret ile uğraşan, yeni ticaret yapan kişilerin karşılaştığı  sıkıntıların aşılması konusunda Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın etkin rol oynadığını  söyledi.