TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider ile beraberindeki parlamento heyetini, St. Petersburg Pulkovo Havalimanı’nda Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve St. Petersburg Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu karşıladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Saint Petersburg kentinde Parlamentolararası Birlik'in (PAB) 137. Genel Kurulu’nun açılışında konuştu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider'in de katıldığı açılışta Rus lider Putin, terörle mücadeleyle ilgili konulara değindi. 


AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider'de, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Genel Kurulunda Arakan’daki insanlık krizinin görüşülmesi için öneride bulunduğu bildirildi.

Parlamentolararası Birlik (PAB) Genel Kurulu'na katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider , Arakan zulmünün şahidi olarak acil gündem maddesi olarak kabulü için konuştu. 132 ülke Milletvekillerine Arakan'da şahit olduğu trajediyi ve Türkiye’nin katkılarını ayrıntılarıyla anlattı ve onları kampları ziyarete davet etti.

Gizligider yaptığı açıklamada, "Parlamentolararası Birlik'in 137. Genel Kurulunda Öncülük ettiğimiz, Bangledeş, İran, BAE, Sudan, Fas ve Endnozya ile Arakan hakkında Acil Gündem önergesi verdik ve açık arayla kabul edildi. Ayrıca TBMM Başkanmız Sn. İsmail KAHRAMAN ile görüşmesine katıldık.Kıbrıs’ı bütün detaylarıyla konuştuk" dedi.