NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir gündemine dair açıklamalarda bulundu.  

Seyfe ve Doyduk Projeleri

DSİ ile ilgili Seyfe Kalaba projesinde 110 bin hektar alan sulanacak. Avanos, Gülşehir, Kalaba ve Hacıbektaş ı ilgilendiren 2014 bahar aylarında ihalesi yapılarak su verilecek. Doyduk Baraj inşaatı bitme noktasına gelmiş bulunuyor. Kasım ayı itibariyle su toplamaya başlandı. Sulama boruları döşenerek bir yıl ya da bir buçuk yıl sonra çiftçimizin yüzü gülecek.

MEDAŞ 13 Milyon TL Yatırım Yapacak

MEDAŞ la ilgili güzel gelişmeler oldu. Şikâyetlerimizi Başbakanımıza kadar ilettik. MEDAŞ ta Genel Müdür değişti ve 2012 yılı itibariyle 4 milyon olan yatırım miktarı itirazlarımız Enerji Bakanımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında 13 milyon TL’ye çıkardık. Yaklaşık 4,5 kat bir artış oldu. Vizyonu değişmesine katkıda bulunduk.

Tuzköy’e Yeni Konutların İhalesi Çok Yakında

Yıllardır kanserli köy diye adlandırılan ülkemizde bu isimle ne yazık ki, Tuzköy’de 142 konut TOKİ işbirliği ile önümüzdeki haftalarda kısa bir süre içinde ihalesi olacak.

Patika Yolu Olan Bir Tek Köyümüz Yok

Yıllardır konuşulan Turizm merkezi ilçelerimiz Avanos-Ürgüp arası yolun Rehabilite edilmesi ve yeni bir yol yapılması noktasında çok şükür hükümetimizin destekleriyle çıkardığımız ekstra kaynaklarla kentimiz ulaşımında çok güzel bir yol yaptık. Özkonak - Topaklı arası yol yapım çalışmaları kış gelmeden tamamlanacak inşallah. Bu  ne demek? 26 Km Kozaklı ilçemiz merkeze yaklaşacak. Gerek Sağlıklı gerek problemsiz yol yapım çalışmalarımız kentimize Ulaşım da bir rahatlık verecektir. Nevşehir’deki  Köy yollarımızın yüzde 80’i yapıldı. Allahın izniyle patika yolu olan bir tek köyümüz yok.

Selmanpakoğlu Hacıbektaş İçin Büyük Şanssızlık

Hacıbektaş’ta dahil bütün ilçe ve beldelerimize talibiz. Hacıbektaşlı vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Gelin bir defa bize şans verin ve AK Partili Belediyelerin hizmetinin tadına bir kez baksınlar eminim bırakamayacaklar. Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu Hacıbektaş için büyük bir şansızlık. Başkanlığı süresince yaptıkları daha doğrusu yapmadıkları ve yapamadıklarıyla Hacıbektaş gibi Türkiye’nin göz bebeği kıymetli bir ilçemiz açıkçası bunları hiç hak etmiyor diye düşünüyorum. 2014 Yerel seçimleri Partimiz ülkemiz ve milletimiz için çok önemli. Açıkçası bu sert virajda en önemli dönüş noktalarından biri, Seçiliyoruz ve daha diri bir şekilde 2023 vizyonu için önemli tarihi adımlar atmaya devam edeceğiz.

Acemi Birliği Konusunda Sıkıntı Yok

Nevşehir’in bizi tayin ettiği günden bu güne Durmak yok yola devam diyerek çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz. Yapılacak ve yapmayı planladığımız o kadar çok iş var ki, Yaptıklarımızı unutuyoruz Biz yapacaklarımızın peşindeyiz. Acemi birliği konusunda en son Suriye tezkeresi konusunda Meclis de görüşmemiz oldu. Süreçte hiçbir sıkıntı yok.

Göç vermeyen tek iliz. Merkez olarak baktığımızda hızlı bir artış olduğunu görüyoruz.

Nevşehir Nüfusu 100 Bine Ulaşsın İstiyoruz

Hedefimiz düşüncemiz arzumuz Nevşehir nüfusunun 100 bine ulaşması. Gerek Belediyemizin merkezi bütçeden alacağı artış gerek insan sayısı itibariyle artışlar yönetim kolaylıkları doğuruyor. Malumunuz ilimiz için oldukça önemli.

Sadece Derinkuyu’ya 17 Kez Gitmişiz

Nevşehir merkez ilçe belde ve köyleri olarak gezmediğimiz gitmediğimiz yer hemen hemen yok denecek kadar az. Hatta belki bir yer vardır o da nüfusu 10-12 hanelik küçük yerlerdir. Hatta şunu da ifade etmeliyim ki Çoğu yere defalarca kere ziyaret edip hemşerilerimizle kucaklaştık. Sadece 17 kez Derinkuyu ilçemize gitmişiz. Hatta öyle şeyler yaşıyoruz ki bir ilçemizde vatandaşımızın biri bize  ya nerdesiniz nerde kaldınız diye soruyor. İki ay olmuş gelmeyeli. Onun dışında telefonumuz 24 saat açık. Biz Başbakanımızın söylediği gibi Milletin efendisi değil hizmetkârlarıyız. Ayaklarına kadar gitmek bizim görevimiz ve bu bize mutluluk verir. İsteniyorsak niye gitmeyelim. Bundan daha güzel bir şey olur mu?. Ya bize niye geldiniz deselerdi?. Allaha şükür biz halkımızla her zamana iç içeyiz iç içe olmaya devam edeceğiz.