NEVÜ Engelsiz Üniversite Birimi Gökkuşağı Proje Ekibi, ” 2018-2019 Eğitim-öğretim yılı Güz ve Bahar dönemleri boyunca uygulanacak olan projede üniversite şehir işbirliğini pekiştirmek amacıyla bu defa Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Mahmat Köyü’ne ziyarette bulunuldu. 120 aile ziyareti gerçekleştiren Gökkuşağı Proje Ekibi, köy halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

Nevşehir’in Acıgöl İlçesine bağlı tüm köyleri ziyaret eden ekip, şimdi de Avanos’a bağlı tüm köyler için kolları sıvadı. Aynı zamanda Mahmat Köyü Şehit Murat Koç İlk ve Orta Okulu’na kütüphane açmaya hazırlanan proje ekibi 10 Mart 2018 tarihinden bu yana beşinci uygulamasını hayata geçirdi. Yirmi üç farklı bölümden öğrencinin yer aldığı Gökkuşağı Projesi Ekibinde, öğrenciler farkındalık oluşturmak için beyaz renk atkı takarak gün boyu duygusal ve eğlenceli anlar yaşadılar.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Doç. Dr. Zeliha Leblebici, Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Serdar Çiçek’in destekleriyle hayata geçirilen Gökkuşağı Projesi, Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve aynı zamanda projenin de mimarı olan İnci Mine Özkan yürütücülüğünde çalışmalarına devam edecek.