AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Doğu Türkistan'daki Çin zulmü ile ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan olayları şiddetle kınadığını belirtti.

Göktürk yaptığı açıklamada, Doğu Türkistanlı Müslüman-Türk kardeşlerimize zulmeden Çin’i kınadı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk: "Bizler ülkemizde koalisyon arayışı ve çabaları yaparken bunu fırsat bilerek güney sınır komşularımızda yeniden sınırlar çizmek ve vatanımızı da bir Doğu Türkistan, Suriye, Irak, Filistin, Mısır bir Arakan yapmak için kolları sıvayan malum ülkeleri ve işbirlikçilerini de kınıyorum" dedi.


Türkiye siyasi otoritesini en üst düzeye çıkarmak için yaptığı çalışmalara hız verirken, milletvekilleri de ciddi mesajlar vermeye başladı. Özellikle Müslüman coğrafyasında çoğalan zulme değinen vekiller gerek basın aracılığı gerek ise sosyal medya hesaplarından kınama mesajı göndermeye başladı. 

Katil Çin Devletinin Doğu Türkistan'da yaptığı zulme sert bir dille eleştiren AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Çin devletinin takındığı tavrı şiddetle kınadığını söyledi. 

Göktürk şöyle konuştu: "Komünist Çin Devletinin Doğu Türkistan'daki Uygur Türkü kardeşlerimize yönelik yapmakta olduğu soykırım ve İslam düşmanlığını kınıyorum. Aynı zamanda bizler ülkemizde koalisyon arayışı ve çabaları yaparken bunu fırsat bilerek güney sınır komşularımızda yeniden sınırlar çizmek ve vatanımızı da bir Doğu Türkistan, Suriye, Irak, Filistin, Mısır bir Arakan yapmak için kolları sıvayan malum ülkeleri ve işbirlikçilerini de kınıyorum. Rabbim bizleri tüm Dünya Müslümanlarının kurtuluşuna vesile kılsın. İri, diri ve büyük kılsın. Yar ve yardımcımız olsun inşallah"