8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider Ak Parti Özkonak Beldesi Kadın Kollarının düzenlemiş olduğu programa katıldılar.

Özkonak Belediyesi tarafından destek verilen ve AK Parti Milletvekillerinin katıldığı programa Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Belde Başkanı Nuri Özkan, Avanos AK Parti İl Başkanı Serkan Feralan, AK Parti Nevşehir Kadınlar Kolu Başkanı Nihal Kutlu ile çok sayıda Özkonaklı hanım katıldı.

Program İlk olarak AK Parti Özkonak Kadın Kolları Belde Başkanlığı adına Ebru Erden'in yaptığı konuşmayla başladı.

Özkonak Düğün Salonuna "Özgecan Düğün Salonu" İsmi Verildi...

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmasında, Özkonak Belediyesi Düğün Salonuna "Özgecan Düğün Salonu" İsminin verilmesi için belediye meclisine konunu taşınacağı müjdesini  Verdi...

Başkan Yürekli konuşmasında şunları ifade etti;

Hepinizi saygı sevgi ve tüm kalbi duygularımla selamlıyor 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum.

-Kadın toplum içerisnde ise o toplum Medenidir.. Kadın toplum içersinde ise o toplum ileridir üretkendir o toplum toplum gibi bir toplumdur.

Kadının yok sayıldığı kadının çıkarıldığı bir toplum, Toplum vasfını taşımayan basit bir kalabalıktan ibarettir.

Bu çerçevede düşünüldüğü takdirde, Kadın haklarının insan haklarından ayrı değerlendirilmesi düşünülemez.

- Cennet Annelerin ayakları altındır buyruğuna yürekten inanan bir milletiz. Bizler kadını her zmaan ve her zeminde baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız.

Belediyemiz olarask kadınlarımızın kız çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için gereken çalışmaları yapıyoruz ve yapmayada devam edeceğiz. Özkonağımızın ekonomik kalkınmasını sağlamak göçü durdurmak ve daha güzel yaşanabilir bir Özkonak için kadınlarımızın,kızlarımızın ekonomik özgürlüğe kavuşmalarını,sosyal alanalrın spor alanların bunda ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz.


Bunun için Kadınlarımızın kızlarımızınz hayatlarını kolaylaştırmak onların sosyal hayata katılımlarını sağlamak için çalışıyor ve proje üretmeye çalışıyoruz.

Bu çalışmalarımızda birlikte olalım.Düşünce ve fikirlerinizi bizizmle paylaşın. Unutmayın ki Belediyemizin kapısı sizlere her daim açıktır.

Biz erkekler hep sizlerle başardık.Çok büyük sorunları sizlerle birlikte omuz omuza bertraf ettik.

Kurtuluş mücadelesinde erkeği ile omuz omuza cephedeki, yerini almış,düşmana karşı silahıyla savaşarak,cepheye mermi taşıyarak yaralı askerleri tedavi ederek vatanımızın kurtuluşundada biz sizlerle destanlar yazdık...Yazmayada devam edeceğiz.

Gelin bu günden sonra Özkonakta destan yazalım... Ekonomik kalkınmayı sağlayalım göçü durduralım.Özkonak kasabamızı daha güzel yarınlara hep birlikte taşıyalım.

Sizlerin her daim Emrinizdeyim...

Bu vesile ile şuan bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Çok Değerli Nevşehir Milletvekillerimize de tekrar hoş geldiniz diyor tüm Özkonaklılar adına kasabamıza verdikleri büyük desteklerden dolayı sonsuz teşekkür ve şükranlarımı arz ediyorum.

Bizler Yerel Yönetim, Vatandaş ve Devlet iş birlikteliği ile neler başarılabileceğinin en güzel örneğini kasabamız Özkonakta yaşıyoruz. Bu güzelliklerin yaşanmasında desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Saygı değer Nevşehir milletvekillerimizede huzurunuzda bir kez daha Teşekkürlerimi sunuyorum.  

Burada daha fazla zamanınızı almak istemiyorum. Konuşamalarıma Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed SAV şu güzel hadisi şerifiyle nokta koymak istiyorum: - " “ Ey insanlar ! Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgi ile muâmele ediniz. Onlar hakkında Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah emâneti olarak aldınız ; Onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz.” buyurdular.

Eeee ne diyelim "Ana Gibi Yar ÖZKONAK Gibi Diyar olmaz ..."  Teşşekkür ediyorum saygılarımla...



Başkan Yürekli'nin konuşmalarının ardından Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider Murat Göktürk te konuşmalarında,Özkonaklı hanımların  8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Özkonaklı hanımlara çiçek dağıttı.
Coşkuyla kutlanan gün Çekiliş ve müzikli eğlenceyle sona erdi.

Programa katılımın oldukça fazla olduğu gözlendi.Hanımlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.