NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de kamu yatırımlarının 2013 yılı değerlendirmesinin yapıldığı İl Koordinasyon Kurulunda dikkat çeken detaylardan biri de Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya’nın Orman bölge müdürüne fidan sitemi oldu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz yıl Nevşehir’i ziyaretinde verdiği 50 bin fidan sözünden şu ana kadar 20 bininin Nevşehir’e gönderildiği bilgisini veren Kayseri Orman Bölge Müdürü, ilimizde 2013 yılında yapılan çalışmaları da anlattı.

Bölge Müdürünün sunumunun ardından söz alan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğünce ilimize gönderilen fidanların küçüklüğünden dert yandı.

Kaya, bölge müdürlüğünün bundan sonraki fidan gönderimlerinde bu konuya özellikle hassasiyet göstermesini de istedi.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya’nın bu sitemini dikkate alacaklarını dile getiren Kayseri Orman Bölge Müdürü ayrıca ilimiz genelinde 2013 yılında 4 proje uyguladıklarını ve bunların tamamlandığını belirtti.

Bu projelere yıl ödeneğinin 200 bin TL olmasına karşın 309 bin TL harcandığını dile getiren Bölge Müdürü, geçtiğimiz yıl içerisinde vatandaşlara ücretsiz olarak 20 bine yakın fidan dağıtımının da gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.