NEVŞEHİR(MHA) Artan terör olayları karşısında tepkilerini dile getiren Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı ve Yönetimi dernek binasını Türk Bayraklarıyla donattı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kemikkıran, Türk Milletinin dış güçlerin maşası olan teröristlerin ve onları destekleyenlerin oyunlarına gelmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kemikkıran, “Gönüllerimiz kin ve nefret ile değil. Güzellikle dolu olsun. Son günlerde ülkemizde meydana gelen terör olayları bizleri de son derece müteessir ediyor. Halkımız şunu iyi bilmeli ki 300 Yıldır Türkiye’miz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Geçmişte de biz bunları gördük. Bu Amerika, Rusya, İsrail ve diğer ülkeler bizim ülke olarak gelişmemizi ve kalkınmamızı asla istemezler. Ve şimdi de maalesef bir terör açmazının içerisindeyiz. Hakkari Dağlıca’da, Iğdır’da 29 insanımız şehit oldu. Çok üzüyor bu olaylar bizi. Bu olayları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu ülkede yaşayan sağcısı ile solcusu ile ortak paydamız bu vatan. Bir arada yaşamaya ve birbirimize tahammül etmeye mecburuz. Bu açlalar dış güçlerin maşası. Onları lanetliyoruz. Şehitlerimize, o yiğitlerimize gani gani rahmet diliyorum. Et tırnaktan ayrılmaz. Bizler ayrı soydan değiliz. Bu nefret tohumlarını eken dış güçlere prim vermemeliyiz. Dış güçlerin değirmenine su taşımayalım. Suriye, Irak gözümüzün önünde. Aklımızı başımıza alalım. Allah bu hainleri ıslah eylesin. Eğer ıslahları mümkün değilse Kahhar sıfatı ile Kahreylesin” dedi.

Yaşanan terör olayları karşısında Türk Milletinin tahriklere kapılmadan sağduyu içerisinde konuya yaklaşması gerektiğine işaret eden Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, “Bir çok kardeşimiz şehit düştü. Bunlar kolay mesele değil. Şimdide yolcu taşıma otobüslerine gözlerini diktiler. Bunların amacı ülkede iç savaş çıkarmak istiyorlar. Kürt Türk kardeştir. Ve uyanık olmak zorunda. PKK denen Zibidilerin sayısı beş parmağı geçmez. Yakılan canların intikamını Türk Devleti alacaktır. Derneğimizin 500 üyemiz var. Hükümet konağının önünden yürümeye başlardık. Biz Vatandaşı tedirgin etmeyelim istedik. Paylaşamadığımız hiçbir şey yok. Tahriklere kapılmayalım” diye konuştu.