Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol MUTLU ,"Merhum Menderes, vesayetçi zihniyetler tarafından horlanan, dışlanan, küçümsenen çoğunluğun umudu ve sesi olmuş, millet iradesini iktidara taşımıştır" dedi.

Başkan Mutlu yayımladığı mesajda, "’Yeter söz milletindir’ diyerek sessiz kalabalıkların sesi olan ve ülkemizdeki demokrasi mücadelesine öncülük yapan, eserleriyle olduğu kadar haksızca ve insafsızca idam edilmesiyle de milletimizin gönlünde ölümsüzleşen değerli devlet ve siyaset adamı Adnan Menderes’i vefat yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Merhum Menderes, vesayetçi zihniyetler tarafından horlanan, dışlanan, küçümsenen çoğunluğun umudu ve sesi olmuş, millet iradesini iktidara taşımıştır. Yürüttüğü demokrasi mücadelesini hazmedemeyen malum vesayet odakları tarafından hukuk kurallarını ve toplum vicdanını hiçe sayan darbe mahkemelerinin kararıyla bundan 55 yıl önce bugün, 17 Eylül 1961 günü idam edilen rahmetli Menderes, millet vicdanında bir demokrasi şehidi olarak yerini almıştır. Şehit Menderes ve arkadaşlarını idama gönderenler ise hiçbir zaman bu cinayetin vebalinden, bu utançtan kurtulamamışlardır. Ancak aziz milletimiz merhum Menderes ve birlikte şehadete yürüdüğü arkadaşlarına gönlünün en müstesna yerini ayırmıştır. Merhumun milletle kurduğu gönül köprüsünü onun fani bedenini ortadan kaldırarak amaçlarına ulaşabileceklerini sananlar milletin iradesi karşısında hezimete uğramıştır" dedi.


Mutlu, eski başbakanlardan Demokrasi Şehidi Adnan Menderes ve eski bakanlardan Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu’nun ölüm yıldümlerini minnet ve şükran ile anıyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin. Bu insanlar memleketine hizmet yaptıkları için asıldılar. Bu düzen şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da yapılmak istendi ama Allahın izniyle ve milletin gücüyle bu emellerine ulaşamadılar. Türk toplumu olarak birliğimizi, beraberliğimizi hangi partiden olursak olalım dış ve iç düşmanlara karşı dik duralım.
 
Erol MUTLU
Gör-Bir Dernek Bşk.