Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesinde 9 günlük Kurban Bayramı tatili için turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle bölgedeki butik otel, yıldızlı otel ve pansiyonlarda rezervasyonların dolduğunu, bayram tatili süresince Kapadokya'da turist yoğunluğu yaşanacağını söyledi.

Kurban Bayramı tatili boyunca, Kapadokya'daki turistik tesisler ve konaklama merkezlerindeki doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını belirten Cingil, "Bölgedeki turistik tesisler ve konaklama merkezlerinin tamamı doldu. Kapadokya'nın merkezinde bulunan Göreme'deki pansiyonlarda yer kalmadı. Bölgede zaten yabancı turist yoğunluğu da vardı. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması, iç turizmi de hareketlendirdi. Belediye olarak ta hazırız. Zabıtalara gece gündüz devriyelerini yapacaklar. Fen işleri, temizlik işlerinde nöbetçilerimiz hazır bulunacaklar. Tüm restoran, otel, acenta turizme hizmet veren her kurum bayrama hazır. Amacımız gelen misafirlerimizi ağırlamak ve mutlu bir şekilde memleketlerine göndermek. Bu amaçla Göreme olarak esnafımızdan belediyemize kadar herkes tüm hazırlıklarını yaptı. Bayramı bekliyoruz" dedi.

Cingil, seyahat acenteleri ve turların yanı sıra Kapadokya'ya bayram tatilinde bir günlüğüne gelecek çok sayıda Yerli Turist beklediklerini de ifade etti.