Nevşehir'de turizm yolu olarakta değerlendirilen Göreme-Çavuşin arasında yapılacak olan sıcak asfalt yol çalışması hafta başında başlatılmıştı.

Lakin kapatılan yol ile birlikte Göreme-Çavuşin arası servis yoluna verilen ulaşım tam manasıyla REZALET...

Göreme - Çavuşin arası yapımı devam eden yol çalışması nedeniyle geçici olarak gösterilen Servis yolu hakkında mağduriyet yaşayan çok sayıda vatandaştan tepki ihbarları alıyoruz. İşte mağduriyetini dile getiren vatandaşların o isyanları... 

Mağdur vatandaşlar bu daracık yolda çalılardan Araçlarımızın sağı solu çizildi , Toz toprak içinde kalıyoruz , Ben buranın yerlisi olmama rağmen yolu bulmakta güçlük çekiyorum , resmen kayboldum, Yön levahmız yok ana yola çıkmakta güçlük çekiyoruz...


Asfalt çalışmaları nedeniyle Göreme Çavuşin arasında geçici olarak ulaşımı sağlayan bu servis yolunda hiçbir çalışma yapılmadığı için bağ yoluna giren sürücüler tozlu topraklı dikenli çalılı yolda hem ilerlemekte zorluk çekiyorlar hemde Göreme'den Çavuşin e çıkan yolu bulmakta hayli zorlanıyorlar. 

Nevşehir de turizm yolu olarak gösterilen bu yerde yapılan sıcak asfaltlama çalışması gerçekten her kesimin büyük takdir ve beğenisini toplarken, geçici ulaşımı sağlayan tali yol yada servis yolu olarak gösterilen bu altarnatif patika bağ yolunda hiç olmassa biraz düzeltme yapılmalıydı.

Hiçbir yön tabelası olmayan bu daracık bağ yolundan giden araçlar tozu dumana katarak nereye gideceğini bilemeden ezbere ilerliyor, kimi önündeki aracı takip ediyor öyleki eğer önündeki araç sürücüsü bağına gidiyorsa, onu takip eden araçta vatandaşın bağının başına kadar gidiyor. Bu servis yolundan giden bir çok aracın sağı solu çizilmedik yeri kalmıyor.

Anlaşılan o ki bir çok işimizde olduğu gibi yine düşünülmeden ve sağlıklı hiç bir B planı hazırlanmadan yürütülen bu çalışma nedeniyle yine bir çok vatandaşın mağduriyeti süreceğe benziyor.

Tam manasıyla Rezilliğin diz boyu olduğu bu servis yolu için şimdi yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Bu yol güzergahına Yön levhası mı yoksa tabelamı takılacak Biran önce takılmalı ,Bu tali servis yolunun en azından sulanarak toz topraktan kurtulup, en azından bir aracın sağlıklı şekilde ilerlemesine imkan sağlayacak şekilde düzeltilmesini bekliyoruz.

Neden bir işe başlamadan önce bir sonrası hiç düşünülmez ? Neden hiç istişare edilmez ? Neden böylesi çok basit sebeplerle insanlarımız mağdur bırakılır ?