Göreme Tarihi Milli Parkı´nın doğal, kültürel, tarihi, arkeolojik ve jeomorfolojik kaynak değerlerinin korunması ve mevcut turizm faaliyetlerinin koruma-kullanma dengesi içinde devamlılığını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü ile Nevşehir Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Göreme Milli Parkı´nda yeralan manzara seyir terası, kapatılacak yollar ve yürüyüş güzergahlarının mimari ve peyzaj tasarımı projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
Nevşehir’de yapılan toplantıya Vali Mehmet CEYLAN, Nevşehir milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Murat GÖKTÜRK, Ebubekir GİZLİGİDER, Vali Yardımcısı Ahmet SOLEY, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Yılmaz KOCAMAN, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgililer katıldı.
  Vali CEYLAN toplantıda yaptığı konuşmasında, kapadokya´da uygulanacak bu projenin Kapadokya´nın dünyaya sunulmasında daha etkili olacağını belirtti.Projenin gözden geçirilmesinin ardından nihai kararın verileceğine değinen Vali CEYLAN, proje için turizmcilerin katkısının önemli olduğunu uygulamanın önümüzdeki yıl hayata geçirilmesinin planlandığını söyledi.
20151105göremepark