Yaklaşık 10 ay kadar önce performans analizi yapılan 42 yıllık binanın beton dayanım gücü standart değerlerinde üzerinde çıkınca işadamı Mehmet Kavas’ın girişimleri ile Kavas İnşaat yetkilisi Murat Kavas müteahhitliğinde, proje müellifliğini mimar Kürşat Hakan Ceviz’in, denetimini ise Nursa Yapı’nın gerçekleştirdiği yıllara meydan okuyan bina, Ofis Göreme adıyla tekrar Nevşehir’in hizmetine sunuldu.

 

42 yıl önce Mimar Prof. Bayram Nihat Güner tarafından projelendirilen bina Peribacası’na benzeyen mimarisiyle de dikkat çekerken, yıllarca kartpostallarda da yer alarak adeta Nevşehir’in simgesi halini almıştı. 1973 yılı ile 1990 yılları arasında 17 yıl süreyle otel olarak hizmet veren bina yaklaşık 23 yıldır atıl durumda bulunuyordu. 2012 yılı Kasım ayında yapılan düzenleme ve iç restorasyon çalışması sonucu tarihi bina yaklaşık 3 ay önce Ofis Göreme olarak hizmet vermeye başladı. Binada şuan 20 ofis ve 2 kurumsal mağaza hizmet verirken, önümüzdeki aylarda 1. katta bir restoran ve teras katta da 1 kafeterya hizmet vermeye başlayacak.

 

MANTICI EV YEMEKLERİ SALONU OFİS GÖREME’DE HİZMET VERECEK

 

Yaklaşık 8 yıldır Nevşehir’in hizmetinde olan Mantıcı Dolma Mantı Gözleme ve Ev Yemekleri Salonu, 1 ay kadar sonra Mayıs ayı içerisinde Ofis Göreme’nin 1. katındaki 300 metrekarelik alanda ‘Mantıcı&Kebbap’ adıyla hizmet verecek. Mantıcı&Kebbap işletme yetkilileri 8 yıldır Nevşehir’de farklı bir menü anlayışıyla hizmet verdiklerini belirterek, mevcut menülerinin içerisine kebap ağırlıklı çeşitler ekleyerek Nevşehir’e modern bir yemek salonu kazandırmayı düşündüklerini belirttiler. İlerleyen aylarda binanın son katındaki kafeteryanın da hizmet vermeye başlayacağı belirtiliyor.