Göreme’de İftar Sofrası

 

Göreme Aile ve Gençlik Derneği’nin Ramazan ayında birlik ve beraberliği oluşturma kaynaşma ortamını sağlamak amacıyla Merkez Camii yanında oluşturduğu iftar programına halkın ilgisi gün geçtikçe artıyor.

 

Göreme Belediyesi ile Aile ve Gençlik Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği ve vatandaşlarımızın da destekleriyle gerçekleştirilen İftar sofrasına Göreme halkı yoğun ilgi gösterdi. İftar saati yaklaşana dek kalabalığın oluşmasıyla birlikte yemek sırasında uzun kuyruklar oluştu. Programa yerli ve yabancı çok sayıda vatandaş katılıyor. İftar sofrasının oluşturduğu atmosferde yabancı ziyaretçilerde kendilerini bir anda Ramazan çadırında buluyor. Genç yaşlı, kadın erkek, yerli yabancı çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği programda her akşam bir hayırsever vatandaş tarafından yemek veriliyor.

 

İftar sonrası hakkında bir konuşma yapan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bu birlikteliğin çok güzel bir atmosfer olduğuna dikkat çekerek, “zengin fakir herkes aynı sofrada, aynı kaptan aynı yemeği yiyor. Bu yüce dinimizin eşitliğini gösteriyor. Bu atmosferde oruç açmak farklı bir duygu veriyor insana. Yabancı ziyaretçiler bile sizinle birlikte başlıyorlar yemeğe. Bunu görmek gerçekten çok güzel bir şey” diye konuştu.

 

Göreme Aile ve Gençlik Derneği Başkanı Kadir Evci ise Ramazan'ın bu manevi atmosferinde gerçekleştirdikleri bu etkinliğin insanlara huzur verdiğini söyledi.

 

Etkinlikte Göremeli gönüllü gençler her gün yemek dağıtım, toplama ve temizlik konularında yardım ederek vatandaşlara gönüllü olarak bu hizmeti sunuyorlar.