Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Göreme’de çeşitli programlar düzenlendi. Programlar Göreme’de görev yapan din görevlilerinin vatandaşlara gül dağıtmasıyla başladı. Peygamber Efendimizi simgeleyen gülleri vatandaşlara hediye eden din görevlileri daha sonra Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’i de makamında ziyaret ederek gül hediye ettiler.

 

Gül dağıtımlarının sonrasında Göreme Belediyesi tarafından vatandaşlara öğle namazı çıkışında irmik helvası ikram edildi. İkram edilen helvalara vatandaşlardan olduğu kadar turistlerden de ilgi büyüktü. Orada bulunan görevliler tarafından turistlere haftanın ve ikramın neden yapıldığı anlatıldı.

 

Helva ikramında sonra Göreme Belediyesi konferans salonunda Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya tarafından vatandaşlara, Peygamber Efendimizin insanlık onuru ve insanlığa verdiği değer konulu konferans verildi.

 

Burada düzenlenen Kutlu Doğum programına, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş ile öğrenci katıldı.

 

Program Göreme İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteri ile son buldu.