Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Göreme Belediyesi işbirliği içerisinde Göreme bölgesinin turistik vadilerinde ökse otu ile mücadele kampanyası başlatıldı.

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Göreme Belediyesi ve Göreme Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin de destek verdiği ve Rehberler Odasının katkı sağladığı turistik vadilerde ökse otu ile mücadele tanıtım programı Göreme Kılıçlar Vadisinde yapıldı.

Programın açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ile birlikte İl Jandarma ve Alay Komutanı Albay Metin Alkaya, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, TKDK Genel Sekreteri Murat Asiltürk, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık ve çok sayıda turizmci katıldı.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise Göreme’nin vadilerindeki ağaçların miras olduğunu ve kendilerinin de gelecek nesillere miras bırakmak için bu projeyi desteklediklerini ifade ederek, “Bizler Belediye olarak gereken desteği veriyoruz. Burada ağaçların korunması hem turizm açısından hem de tarım açısından önemlidir” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ise, ökse otunun özellikle meyve ağaçlarını ciddi zararlar verdiğini ve ağaçların bu sebepten kuruduğunu söyledi. Yılmaz; “İlimiz adeta bir vadiler cenneti olarak bilinmektedir. Bu nedenle projemiz turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği en güzel manzaralara sahip vadilerde uygulanacaktır. Özellikle Ortahisar, Çavuşin köyü, Uçhisar, Avanos, Ürgüp ve Göreme’de bulunan vadilerimizde bu projeyi yürüteceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından ökse otu mücadelesi kapsamında Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, testere ile ağacı sarmış ökse otunu kesti. Vali Ceylan’a Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ile beraber Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz’da eşlik etti.

Ağaçlardan kesilen zararlı ökse otları parçaları toplanarak yakıldı.