Göreme'de hizmet veren Halk Kütüphanesi, eski belediye binası olarak bilnenen yerde hizmet veriyor. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil'in yaptığı çalışmalarla kütüphane binası taşınarak okul bahçesine getirilecek.

 

Hem okula uzaklığı ile hem de ulaşımı ile vatandaşlarımızın ve öğrencilerimize uzak gelen kütüphane binası, Göreme Belediyesinin çalışmaları ile Göreme İlk ve Orta Okulu bahçesi içerisine taşınacak. Öğrencilerin bilgi araştırmaları ve kitap okumalarını daha da geliştirerek başarılarını da artırmayı hedefleyen proje ile öğrenciler teneffüs aralarında bile kütüphaneden faydalanabilecek.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, öğrencilerin geleceğin idarecileri ve bilim adamları olacağına dikkat çekerek, "Çocuklarımız için her türlü imkanı kullanmayılıyız. Yavrularımız eğitim yuvalarında daha rahat bilgiye ulaşsınlar ve adeta bir kampüs gibi aynı bahçe içerisinde tüm eğitim imkanlarından yararlansınlar. Bu amaçla kütüphane binamızı okul bahçesi içerisine inşaa ettiğimiz binaya taşıyacağız. Böylelikle yavrularımızın ayağına bilgiyi getirmiş olacağız Hayırlı olsun" dedi.

 

Çalışmaların okul sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.