Nevşehir’de Japon turistlere yönelik saldırı ile ilgili gözaltına alınan 24 yaşındaki F.U.’nun ilk ifadesinde suçu kabul ederek, “Bıçağı salladım, Japonlardan biri yere düştü. Öldüğünü anlamadım” dediği ileri sürüldü.Polis ekipleri tarafından olayın zanlısı olarak gözaltına alınan F.U.’nun 50 UN 017 plakalı otomobilinde incelemeler devam ederken, şüphelinin ilk ifadesinde suçunu kabul ettiği ileri sürüldü.F.U.’nun, verdiği ilk ifadesinde Japon turistlerin bisikletle gezdikleri sırada otomobiline çarptığını iddia ettiği öğrenildi. Çarpma sonrasında otomobilinden indiği ve turistlerle tartıştıktan sonra yanında taşıdığı bıçağı çıkararak rastgele salladığını söylediği bildirilen F.U.’nun, “Turistlerden biri yere düştü. Öldüğünü anlamadım. Ne olduğunu hatırlamıyorum. Birine de otomobilde tecavüz ettim” dediği öğrenildi.

Turist cinayeti zanlıları kuzenmiş

Nevşehir’in Göreme beldesinde bir Japon turistin öldürülmesi, diğerinin de yaralanması olayının katil zanlısı F.U.’nun, kuzeni olduğu öğrenilen M.V.D.’yi polise ihbar ettiği ortaya çıktı.

Zemi vadisinde Mai Kurkiharac’ın öldürülmesi, Hoshie Teramatsu’nun ağır yaralanması ile ilgili olayda şaşırtıcı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Olay sonrasında yakalanarak gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan M.V.D.’nin yapılan bir ihbar sonrasında yakalandığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde olayın asıl faili olarak yakalanan F.U.’nun yaklaşık 2.5 saat süren sorgusu sonrasında, Mai Kurkiharac’ın öldürülmesi, Hoshie Teramatsu’nun yaralanması olayı tüm ayrıntılarıyla ortaya çıktı.

Zanlı F.U. olay günü Mai Kurkiharac ve Hoshie Teramatsu’nun arabasına çarpması sonucunda tartıştığı ve çıkardığı bıçak ile rastgele turistlere saldırdığını itiraf etti. Bıçakladığı turistlerden birine 50 UN 017 plakalı otomobilde tecavüz ettiğini de kabullenen F.U.’nun, olayda kullandığı bıçağı Kızılırmak nehrine attığı öğrenilirken, olayda ilk yakalanan M.V.D.’yi de polise ihbar ettiği ortaya çıktı. Zanlı F.U. ile M.V.D.’nin kuzen oldukları ortaya çıkarken, cinayeti F.U.’nun işlediğinin kesinlik kazandığı bildirildi.

Öte yandan Nevşehir’de Japon turist cinayeti zanlısı 2.5 saat boyunca ifade verirken, adliye çıkışında zanlısının görüntüsünü çekmek isteyen Japon gazetecinin ayağı yaşanan kargaşada polis otosunun altında kaldı. Olayla ilgili gözaltına alınan F.U. adliyedeki ifadesinden sonra yer gösterme için olayın meydana geldiği vadiye götürüldü.

Göreme beldesindeki Zemi vadisinde meydana gelen olayla ilgili olarak gözaltına alınan zanlı F.U. öğle saatlerinde getirildiği Nevşehir Adliyesi’nde yaklaşık 2.5 saat boyunca iki ayrı savcıya ifade verdi. Zanlının ifadesinde suçunu itiraf ettiği ve suç aleti bıçağı Kızılırmak nehrine attığı söylediği ileri sürüldü. 2.5 saat sorguda kaldıktan sonra zanlı adliyenin kapalı garajına getirilen sivil araç ile olayın meydana geldiği Göreme beldesindeki Zemi vadisine götürüldü. Zanlının adliyeden çıkışı sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, zanlının görüntüsünü çekmek isteyen Japon gazetecinin ayağı yaşanan kargaşada polis otosunun altında kaldı.