Almanya'nın Patates, sebze ve şeker pancarı teknolojisinde dünya lideri olan Grimme'nin Nevşehir Islah Organize Sanayi'de ki yeni adresi  "Grimme Türkiye", düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Ürettikleri makineleri ve ekipmanlarıyla Tarım sektörünün dünya lideri olan "Grimme Türkiye" nin açılış törenine Grimme Firma Sahibi Franz Grimme, Grimme Türkiye Genel Müdürü Murat Avunduk, Franz-Bernd Kruthaupt, Frank Nordmann,  Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran, Nevşehir Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Samet Kafalı , Sanayici iş adamları, Grimme çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Fibhaber.Com ve Bereket TV'nin açılışı baştan sona görüntülediği törende ilk olarak Grimme Türkiye Genel Müdürü Murat Avunduk yapmış olduğu kısa konuşmasında davetlilere selamlayarak katılımları için teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Grimme Firma Sahibi Franz Grimme'de sektörün lider firması Grimme'nin Türkiye'de ki yeni adresi olarak Nevşehir'de faaliyetlerini yürütülmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Grimme olarak Biz büyük bir aileyiz. Tarım sektöründe son teknolojik imkanlarla üreticiye sunmuş olduğumu hizmetlerden dolayı son derece mutluyum.İnşallah bundan sonra yine başka bir organizasyonda yine sizlerle birlikte olmayı sizlerle tanışmayı birlikte güzel işlere imza atmayı arzu ediyorum. Firmamızı yeni gelecek genç nesillere bırakarak hizmetinin devamını sürdürmek için kararlıyız." dedi.

Konuşmaların ardından Grimme Firma Sahibi Franz Grimme, Grimme Türkiye Genel Müdürü Murat Avunduk, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran tarafından tesisin kurdelesi kesildi ve fabrika gezildi.

Açılış sonrası açıklamada bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ta , Böylesi önemli bir  tesisin ilimize kazandırılması önemlidir. Şüphesiz Grimme Türkiye Nevşehir için önemli bir katma değer sağlayacaktır. Böyle bir yatırımı şehrimize kazandırdıkları için Başta Alman Sayın Franz Grimme olmak üzere Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce de yapmış olduğu açıklamasında, "Öncelikle Grimme Türkiye firması ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Biz, Odamız olarak tüm üyelerimize olduğu gibi yatırımcımız ve odamız üyemize her konuda yardımcı olmaya hazırız "dedi.

Açılış töreni tesisin gezilmesi, günün anısına çekilen fotoğraf ve ikramlarla son buldu.