NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde kentsel dönüşüm projesi sürüyor. Belediye ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Hacıbektaş yolu üzerindeki 300 konut, cami, ticaret merkezi, altyapı ve çevre düzenleme inşaat çalışmaları devam ediyor.

Belediye ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Hacıbektaş yolu üzerindeki 300 konut, cami, ticaret merkezi, altyapı ve çevre düzenleme inşaat çalışmaları devam ediyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 14 milyon 990 bin liraya ihale edilen ve 20 Mayıs 2013 tarihinde yer tahsisi yapılarak başlatılan toplu konut çalışmalarının aksamadan bir an önce tamamlanarak hak sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

3+1 ve 2+1 şeklinde inşaatına başlanan konutların örnek bloğu tamamlanırken, 8 kat, 14 daire ve kazan dairesinden oluşan 2+1 blokların ise tamamının inşaatı da devam ediyor. İlk etapta 2+1 konutların tamamlanması planlanan TOKİ Konutlarında 3+1 konutların ise ikinci etapta ele alınarak tamamlanması planlanıyor.

İlçede uzun vadede konut sıkıntısına çözüm olacağı tahmin edilen TOKİ konutlarının 2+1 konutların doğu ve batı cepheli, 3+1 konutların ise Hacıbektaş yolu güzergahında güney ve kuzey cepheli olarak projelendirilmiş durumda.