Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Gülşehir Belediyesi arasında, kamuda yararlı işte çalıştırılmaya ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Kamuda yararlı işte çalışma cezası almış olan hükümlülerin, Gülşehir Belediyesi’nin asli denetimi ve yetkisi altında faaliyetlerde bulunmalarını öngören,  kamuda yararlı işte çalıştırılmaya ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, Nevşehir Denetim Serbestlik Müdürü Hikmet Kelen ve Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy tarafından imza altına alındı. Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreni sonrası Gülşehir Belediyesi Başkanı Arısoy hayırlı uğurlu olsun dileğinde bulundu.

ARISOY: TOPLUMSAL FAYDA SAĞLAYAN HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA AÇIĞIZ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gülşehir Belediyesi Başkanı Vahdi Arısoy, böyle bir işbirliğinden dolayı memnun olduğunu ifade ederken, “Bizim görevimiz insan odaklı hizmetleri hayata geçirmek. Sonuç itibari ile bu da toplumsal bir olay. İnsanı koruyan, gözeten ve toplumda yer açan her türlü çalışmaya desteğimiz olmuştur, bundan sonra da olacaktır” dedi.

5275 sayılı kanun çerçevesinde, Kamu Hizmet Cezası alan hükümlüler belediyemizde çalışabilecek.5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 105/A maddesi gereğince ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlüler, cezalarının koşullu salıverilmeye kadar olan kısmını denetimli serbestlik altında kamu kurum ve kuruluşlarında ‘Kamu Hizmet Cezası’ adı altında çalışıyor.Belediyemiz ve Nevşehir Denetim Serbestlik Müdürlüğü tarafından yapılan protokol ile birlikte Kamu Hizmet Cezası alan hükümlüler belediyemizde çalışacak.Yapılan anlaşmaya göre hükümlüler Gülşehir Belediyesi Temizlik İşleri, Fen İşleri Birimlerinde ve genel hizmetlerde çalışacak.