KONYA Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Nevşehir İl Özel İdaresi koordinesinde yapımı devam eden Gülşehir’e bağlı Bölükören köyü yağmurlama, kapalı sistem damlama sulama tesis projesinde sona doğru yaklaşılıyor.

Sulamada su kaybını önleyen kapalı sistem sulama sisteminin uygulanacağı projeden yaklaşık 100 çiftçinin yararlanması planlanırken tesisin önümüzdeki günlerde hizmete girmesi öngörülüyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, KOP projelerinin devam ettiğini belirterek, bu kapsamda Gülşehir ilçemize bağlı Gümüşkent köyümüzde bin 180 dekar alanın modern sistemle sulanmasını sağlayacak tesisin geçtiğimiz yıl hizmete girdiğini ifade ederek, Gümüşkent köyünün ardından şimdide, 9 milyon lira yatırım bedelli Karaburna ve Bölükören köyleri ile Acıgöl ilçemiz Tepeköy kapalı sulama sistemi projelerin de en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti. 

Açıkgöz, "Bu projelerin hayata geçmesi ile birlikte Nevşehirli çifticilerimiz susuz tarımdan sulu tarıma geçebilecektir. Yeni sahalar sulu tarıma kazandırılabilecek bunun da ilimizin tarımsal kalkınmasına doğrudan katkıları olacaktır." diye konuştu.

Tarımda, sulamada ve çiftçilerin sorunlarının giderilmesi için ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz:  Milletimize hizmet etmek boynumuzun borcu. Özellikle de çiftçilerin üreticilerin sorunlarının giderilmesi, göçün önlenmesi ve köylünün gelirinin artmasının sağlanması için projeler üzerinde çalışıyoruz.  Amacımız çiftçimizin ve topraklarımızın suyla buluşmasını sağlamak." dedi. 

Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli'de; "Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Bölükören Köyümüz kapalı sistem sulama işi bitmek üzere. 2.395.000TL maliyetli modern sulama tesisi ile 251 hektar arazi suyla buluşacak. 100 çiftçimiz faydalanabilecek. Emekleri için başta AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar'a, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa açıkgöz, Yücel Menekşe, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün'e ve AK Parti Gülşehir İlçe Başkanı Fatih Çiftçi'ye teşekkür ederim" dedi.

Benli açıklamasında; Ayrıca 864.000,00 ihale bedelli Acıgöl ilçemiz Tepeköy şehit Uğur İpek kapalı sistem sulama işinde sona gelindi. Projeyle 63 hektar alan sulanacak olup 150 çiftçimizin istifadesine sunulacaktır." ifadelerine yer verdi.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Nevşehir İl Özel İdaresi koordinesinde başlayan çalışmalarsonucunda açık kanallardaki kayıpların en aza indirilmesi vahşi sulamadan vazgeçilerek,çiftçilerin daha sağlıklı sulama yapması hedeflenmektedir. Karaburna Şehit Mustafa TEZCAN göleti kısa bir süre içerisinde tamamlanarak 350 çifçimizin sulamadan yararlanması planlanmaktadır.