Gülşehir Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen ve sunumunu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadi Terlemez ’in yaptığı brifinge  Kaymakam Murat Ertekin ,İlçe Jandarma Komutanı Abdülkadir YAPRAK,Emniyet Müdürü Ramazan ÇOŞKUN ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN ,Yazı İşleri Müdürü Habil GERMİYAN,İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep KARAGÖZ, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih TEPESU,ÇPAL Müdürü Sait GENÇ ,Fatih Mahallesi Muhtarı Savaş Yılmaz katıldı.

Sadi TERLEMEZ öncelikle  kurum bilgilerini, yönetim kadrosunu ve diğer personelinin tanıtımını yaptı. Halk Eğitim Merkezinde  2014-2015 eğitim öğretim döneminde toplam 41 kursun açıldığını ve bu kurslarda 1137 kursiyerin yer aldığını belirtti.

İlk olarak hijyen eğitimi kursundan bahseden Sadi Terlemez bu kurs sonucunda elde edilecek olan sertifikaların gıda ile temas eden meslek dallarında zorunlu olduğunu bu sertifikaları olmayan esnafların para cezası ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

Sadi Terlemez sunumun devamında Nevşehir de ilk defa uygulanan mezun olan lise öğrencilerine yönelik üniversiteye hazırlık kurslarının yapıldığından bahsetti.

Aile eğitimleri kurslarından bahseden Sadi TERLEMEZ 0-11 yaş arası çocuk sahibi ailelere yönelik kurslarının bulunduğunu ve bu kurslarda da 49 kursiyerin  eğitim aldığını belirtti. Ayrıca eğitmenlerin haftada 2 aile ziyaretinde bulunarak yerinde eğitim ile eğitimin devamlılığını etkinliğini artırdıklarını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin de isteği doğrultusunda diksiyon kursu açtıklarını artan talep üzerine 2. Diksiyon kursunun da planlandığını belirtti. Okullar Hayat Olsun Projesi doğrultusunda okullarda badminton, hentbol ve masa tenisi gibi kursların açıldığını 656 kişiye kurs verildiğini belirtti.

Mesleki ve teknik kurslarında açıldığını bu kurslarda toplam 481 kişinin eğitim almaya devam ettiğini belirtti. Bilgisayar kursları kalorifer ateşlemeciliği ile el sanatları, ebru kursları gibi unutulmaya yüz tutmuş kursların rağbet gördüğünü ve kursiyerlerin eğitimlerine devam ettiğini belirtti. Gümüşyazı madencilik ve doğa tohumculuk gibi şirketlerle işbirliği içine girilerek forklift ve kepçe kullanımı için kursların açıldığını belirtti. Ayrıca İŞKUR işbirliği ile köylerde süt sığırcılığı ve besicilik kurslarının açıldığını belirtti.

Okur yazar bilmeyenlerin sayısının Gülşehir de 61 olduğunu ve bu kişilerin okur yazar olabilmesi için 3 merkezde okuma yazma kurslarının açıldığını ve tamamının okuryazar olana dek açılmaya da devam edeceğini belirtti.
Açıköretim lisesine bu eğitim döneminde 87 kişinin kayıt yaptırdığını bunun ortaokulda 10 olduğunu belirtti. Ayrıca 94 öğrencinin de kayıt yenilediğinden bahsetti.

Sözlerine planlanan kurslardan bahsederek son veren Sadi TERLEMEZ i başarılı bir sunumundan dolayı Kaymakam Murat ERTEKİN tebrik etti.