Gülşehir Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, Gülşehir Halk eğitim Merkezi Müdürü Sadi Terlemez tarafından konuklara anlatıldı.
Terlemez 2014–2015 eğitim öğretim döneminde toplam 41 kursun açıldığını ve bu kurslarda 1137 kursiyerin yer aldığını belirtti.
hijyen eğitimi, Nevşehir de ilk defa uygulanan mezun olan lise öğrencilerine yönelik üniversiteye hazırlık kursları, aile eğitimleri kursu, 0-11 yaş arası çocuk sahibi ailelere yönelik kurslar, diksiyon kursu, okullarda badminton, hentbol ve masa tenisi gibi kurslarla 656 kişiye kurs verildiğini belirtti.
Mesleki ve teknik kurslarında açıldığını belirten Terlemez, bu kurslarda 481 kişinin eğitim almaya devam ettiğini belirtti. Terlemez, Bilgisayar, kalorifer ateşlemeciliği, el sanatları, ebru kursları gibi unutulmaya yüz tutmuş kursların rağbet gördüğünü, bazı işletmelerle işbirliği yapılarak, kursların olan ilgi ve katılımın sağlandığı dile getirdi.
Gülşehir de okuryazar olmayan 61 kişinin olduğunu, bu kişilerin okuryazar olabilmesi için 3 merkezde okuma yazma kurslarının açıldığını ve tamamının okuryazar olana dek açılmaya da devam edileceği belirtildi.
 
Sunumu dinleyen Kaymakam Murat Ertekin ,İlçe Jandarma Komutanı Abdülkadir Yaprak,Gülşehir Belediye Başkanı Vekili Erol Gümüşsoy, Emniyet Müdürü Ramazan Coşkun , Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ,Yazı İşleri Müdürü Habil Germiyan,İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Karagöz, okul müdürleri ve Fatih Mahallesi Muhtarı Savaş Yılmaz başarılı çalışmalarından dolayı Halk Eğitim Merkezi Personelini tebrik ettiler.